Nieuw Stateninformatiesysteem in gebruik

Per 1 november 2023 neemt provincie Gelderland de applicatie Politiek Portaal/NotuBox van leverancier NotuBiz in gebruik als Staten- en Bestuursinformatiesysteem.
Gepubliceerd op: 1-november-2023

Daarmee verandert het webadres van het systeem naar gelderland.stateninformatie.nl. In het het systeem komt alle informatie van en voor Provinciale Staten samen. U vindt er Statenbrieven en moties, leest er de agenda’s en stukken van vergaderingen en kijkt en luistert er live mee met bijeenkomsten van Provinciale Staten. Ook Gedeputeerde Staten (GS) maken gebruik van het Staten- en Bestuursinformatiesysteem. De openbare documenten van de GS-agenda staan 1 week na de GS-vergadering in de kalender. 

Volg Provinciale Staten nu nog makkelijker 

Het nieuwe systeem heeft veel voordelen. Per Statenstuk of Statenvoorstel is te zien waar het zich in het besluitvormingsproces bevindt. Met de verbeterde zoek- en filtermogelijkheden heeft u informatie sneller bij de hand. In de ‘Wie is wie’ vindt u contactgegevens van Statenleden en kijkt u gemakkelijk debatbijdragen terug. 

Beeld en geluid bij Statenbijeenkomsten 

We vernieuwden de audiovisuele faciliteiten in onze vergaderzalen. Dat levert extra mogelijkheden op. Vanaf nu zijn niet alleen de Statenvergaderingen, maar ook de beeldvormende en oordeelsvormende bijeenkomsten van Provinciale Staten via een videoverbinding te volgen. 

Blijf op de hoogte 

Wilt u graag op de hoogte blijven van vergaderingen van Provinciale Staten?  

Maak dan een account aan en schakel attenderingen in. In een attenderingsprofiel geeft u aan welke thema’s u interessant vindt. Vervolgens ontvangt u automatisch een update als er nieuwe stukken of vergaderingen zijn.