Nieuw netwerk voor Centrummanagers van start

De eerste inspiratie- en netwerkbijeenkomst vanuit de Centrummanagers Community Gelderland (CCG) vond dinsdag 5 april plaats. Deze bijeenkomst was in samenwerking met provincie Gelderland en is de start van een nieuw netwerk voor centrummanagers.
Nieuw netwerk voor Centrummanagers van start
Gepubliceerd op: 6-april-2022

Aan de slag voor een aantrekkelijk centrum

De retail in centrumgebieden in binnensteden en kernen staat sterk onder druk. Het gevolg is dat er structurele leegstand ontstaat. De verwachte oplopende leegstand maakt centrumgebieden snel minder aantrekkelijk. Hierdoor ligt verloedering op de loer en dreigt er een neerwaarts spiraal. De coronacrisis versterkte én versnelde deze trend. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. Bruisende binnensteden en krachtige dorpskernen zijn van vitaal belang als toegankelijke ontmoetings– en verblijfsgebieden. Voor zowel de Gelderse economie als de leefbaarheid. Daarom werken we samen vanuit het programma SteenGoed Benutten met de gebiedsagenda’s Arnhem-Nijmegen en Foodvalley. Zo houden we de Gelderse centrumgebieden vitaal.

Gelderse cursus voor Centrummanagers 

Centrummanagers weten wat er speelt en verbinden ondernemers, vastgoedeigenaren en de overheid. Samen werken ze aan aantrekkelijke en toekomstbestendige centrumgebieden. Vanuit het programma SteenGoed Benutten boden we in 2020-2021 tijdelijk crisisondersteuning aan de Gelderse centrumgebieden. Onder meer met een Gelderse cursus voor Centrummanagers. Met deze cursus kregen 12 Gelderse centrummanagers toegang tot kennis, tools en vaardigheden. Bureau Seinpost, CLOK en de Transformatie Academie gaven de trainingen. Op 22 juni 2021 sloten de deelnemers de cursus af. Centrummanagers Marco Bod (gemeente Apeldoorn) en Manoli Martin-Camuñas Romero (gemeente Culemborg) deelden hun ervaringen hierover in een eerder interview.

Netwerk van Centrummanagers

Als vervolg op deze cursus sloegen meerdere centrummanagers de handen ineen voor het oprichten van het Centrummanagers Community Gelderland (CCG). Dit netwerk lanceerden ze dinsdag 5 april op de 1e netwerkbijeenkomst. Provincie Gelderland faciliteerde vanuit het programma SteenGoed Benutten een vliegende start. Hoe dat eruit zag? Inspirator en auteur Sydney Brouwer leidde de bijeenkomst. De aanwezige centrummanagers deelden de hoogtepunten van hun centrumgebied met elkaar. Ook verkenden ze voor welke onderwerpen ze het netwerken kunnen inzetten om elkaar te helpen. Dit kan bijvoorbeeld via vervolgbijeenkomsten.

Sluit aan bij de volgende bijeenkomst

Ben jij een centrummanager en geïnteresseerd in dit netwerk en zou jij bij een vervolgbijeenkomst willen zijn? Maak dan kennis met het netwerk via de Linkedinpagina van Centrummanagers Community Gelderland (CCG). Hier kondigen ze ook de volgende netwerkbijeenkomst aan.