Nationale Dutch Food Week begonnen in Gelderland

Met een slag op de gong heeft gedeputeerde Helga Witjes op 6 oktober de Dutch Food Week geopend. In de nationale week wordt heel Nederland bewust gemaakt van ons voedsel. De opening vond plaats bij de Eusebius in Arnhem. Rondom de kerk was een consumentenmarkt met 56 standhouders.
Gepubliceerd op: 6-oktober-2023
Portret Helga Witjes

Ontzettend trots

Gelderland is dé voedselprovincie van Nederland. We hebben veel agrariërs, grote voedselverwerkers en veel innovatieve ondernemers. En natuurlijk de Wageningen Universiteit. Door als overheden, ondernemers, onderwijs samen te werken, komt 80% van nieuw onderzoek en ontwikkeling op het vlak van voeding uit een straal van 30 kilometer rondom Wageningen.

Helga Witjes

Gedeputeerde Financiën, Sport en Economie

Lange borrelplank

De borrelplank met streekproducten van 12 meter lang was rond het middaguur in trek bij de mensen in het centrum. Zij konden proeven van onder andere kazen, vleeswaren, radijsjes, tomaatjes en komkommer, bietenballetjes, wraps en brood met dips en smeersels. Ongeveer 6 meter op de plank bestond uit Gelderse streekproducten. De andere producten kwamen uit De Beemster, Almere, Den Bosch, Gelderland en Noord-Nederland.

Weet wat je eet, is het thema van de Dutch Food Week. Topsporters willen precies weten wat ze eten. De Gelderland Good Food Kitchen gaat Gelderse sportevenementen langs om sporters te leren koken met plantaardige ingrediënten en te inspireren met simpele en smaakvolle recepten.

Ga de boer op

De Dutch Food Week duurt nog tot en met 14 oktober 2023 met tal van activiteiten in het hele land. Klik hier om te zien wat er in Gelderland te doen is.