Museum More leent schilderij uit Provinciale kunstcollectie

Het schilderij ‘People say I’m different’ uit onze kunstcollectie is uitgeleend aan Museum More in Gorssel. Het schilderij is tot en met oktober 2022 te zien in de tentoonstelling Earthlings.
Museum More leent schilderij uit Provinciale kunstcollectie
Gepubliceerd op: 22-juni-2022

Van 19 juni tot en met 30 oktober 2022 is de overzichtstentoonstelling van de Gelderse kunstenaar Anya Janssen te zien. Voor de tentoonstelling lenen we het werk ‘People say I’m different 3’ uit. Een monumentaal portret van een vrouw. Museum More toont voor het eerst een overzicht van het werk van kunstenaar Anya Janssen. In haar werk staat de mens centraal. Door het schilderen van mensen wil ze haar onderwerp beter leren kennen. Met de portretten vertelt ze haar eigen verhaal en het verhaal van mensen die haar pad kruisen. Het werk van Anya Janssen past goed in Museum More. Dit museum richt zich op moderne Nederlandse realistische kunst.

Een kunstwerk lenen 

Normaal hangt het schilderij in het Huis der Provincie. Na de tentoonstelling in Museum More nemen we het werk weer op in een tentoonstelling in het Huis der Provincie die gaat over empathie. Provincie Gelderland is ambassadeur voor de Gelderse beeldende kunst en werkt daarom graag mee aan het uitlenen van kunst aan musea en andere openbare gebouwen. Zo kunnen meer mensen van de kunst uit de provinciale kunstcollectie genieten. En doordat kunstwerken tijdelijk een nieuwe omgeving krijgen, ontstaan er nieuwe verhalen. 

Museum More

Expositie bekijken of een kunstwerk lenen?

Voor meer informatie over het lenen van kunst kunt u contact opnemen met het provincieloket. Wilt u het geleende kunstwerk bewonderen? Bestel dan kaartjes voor de expositie in Museum More.