Kunsttentoonstelling ‘Een dunne lijn’ geopend

Op woensdag 14 september 2022 opende gedeputeerde Peter van ’t Hoog de kunsttentoonstelling ‘Een dunne lijn’ in het Huis der Provincie. De tentoonstelling gaat over kunst en empathie. Tot februari 2023 kunt u deze ervaren in Arnhem.
Kunsttentoonstelling ‘Een dunne lijn’ geopend
Gepubliceerd op: 5-januari-2023

We hebben verschillende werken uit onze kunstcollectie samengebracht voor een nieuwe tentoonstelling met de titel ‘Een dunne lijn, over kunst en empathie’. Het idee achter deze tentoonstelling is dat kunst veel meer kan zijn dan een mooi schilderij aan de muur. Door kunst echt te ervaren kan het inlevingsvermogen groeien. 

Peter van 't Hoog

Meer empathie door kunst

Door kunst te ervaren, is het mogelijk door de ogen van een ander te kijken. Wat u dan ervaart, kan leiden tot een onverwacht gevoel of idee. We hopen dat bezoekers  zich door kunst in leven in iemand anders, en daarover in gesprek gaan. Zo hopen we de empathie, en de leefbaarheid een klein beetje te vergroten.

Gedeputeerde Peter van 't Hoog

Bezoek de tentoonstelling

Bijna 70 kunstwerken van 36 kunstenaars uit onze kunstcollectie zijn samengebracht om de dunne lijn tussen de bezoekers onderling te vervagen. Van 14 september 2022 tot 2 februari 2023 kunt u de thematentoonstelling ervaren. Iedereen is welkom om tijdens kantooruren langs te komen. U vindt de kunstwerken op de eerste verdieping van het Huis der Provincie, in de oost- en westgang en de doorgang achter de Statenzaal. 

Let op: De tentoonstelling is tussen 30 september en 4 oktober 2022 vanwege omstandigheden niet te zien. Houd de actuele openingstijden tijdens de feestdagen in de gaten via onze website. 

Kunstwerk in de foto: Rosemin Hendriks, Zonder Titel 1995