Jan van der Meer geeft startsein aan haltetaxiRRReis

Het startsein voor haltetaxiRRReis is er. Dit heeft gedeputeerde Jan van der Meer op vrijdag 25 maart 2022 aangekondigd, tijdens een feestelijke opening bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem. HaltetaxiRRReis is een flexibele vervoerservice op bestelling, die zonder vaste route van halte naar halte rijdt.
Jan van der Meer geeft startsein aan haltetaxiRRReis
Gepubliceerd op: 25-maart-2022

Vanaf 3 april kunnen de eerste Gelderse reizigers gebruik maken van deze nieuwe deeltaxi.


Volwaardige aanvulling op het openbaar vervoer

De haltetaxi is bedoeld als voor- en natransport van het openbaar vervoer. Net zoals lopen of fietsen, en soms de auto. De haltetaxi rijdt naar stations binnen een straal van 15 kilometer, wanneer de (buurt)bus niet meer rijdt. Iedereen die zelfstandig kan en wil reizen met het OV, mag reizen met de haltetaxi. Dus ook rolstoelgebruikers. Mensen stappen in bij gewone bushaltes of bij de ruim 70 speciale haltes. Deze speciale haltes staan op plekken waar geen lijnbus rijdt. 

Een belangrijke flexibele schakel

Een belangrijke flexibele schakel

De deeltaxidienst verbindt mensen in Gelderland met het OV en zorgt voor een goede bereikbaarheid van steden, wijken én het landelijke gebied. Gelderland krijgt met haltetaxiRRReis een belangrijke flexibele schakel voor reizen met het vervoerssysteem. Dat is ook belangrijk voor de betaalbaarheid van het openbaar vervoer op langere termijn.

Jan van der Meer

Gedeputeerde provincie Gelderland

OV-toets en persoonlijke begeleiding

Wie er gebruik van wil maken, kan de haltetaxi telefonisch bestellen, via de website of de reisplanner 9292. Er wordt eerst automatisch bekeken of het gewone openbaar vervoer geen uitkomst biedt. De deeltaxi sluit aan bij de tijden van het openbaar vervoer: van 06.00 uur 's ochtends (in het weekend vanaf 08.00 uur) tot 01.00 uur ’s nachts. Bij vertragingen, of het halen van de best passende aansluiting op bus of trein, geeft de klantenservice van haltetaxiRRReis advies aan reizigers. 

Duurzaam in gebruik

Vanaf de start zijn de taxi’s  elektrisch. De rolstoeltaxi’s rijden op bio-diesel. Het is de bedoeling dat volgend jaar de voertuigen van haltetaxiRRReis helemaal geen schadelijke stoffen meer uitstoten. De haltetaxi neemt ook andere passagiers mee, maar de haltetaxi rijdt niet langer dan 15 minuten extra om, om andere reizigers op te halen of af te zetten.


Meer informatie over deze dienst leest u op de website van haltetaxiRRReis.