Jan van der Meer bezoekt coördinatiecentrum haltetaxiRRReis

Op 3 april 2022 start haltetaxiRRReis. HaltetaxiRRReis is een nieuwe flexibele vervoerservice op bestelling. De voertuigen rijden zonder vaste route van halte naar halte. Gedeputeerde Jan van der Meer bezocht het coördinatiecentrum van Qarin.
Jan van der Meer bezoekt coördinatiecentrum haltetaxiRRReis
Gepubliceerd op: 23-maart-2022

Snel en betrouwbaar reizen

Reizigers kunnen ritten telefonisch boeken via 085 004 6699, via de website van RRReis of via de 9292-app. De aansluitingen tussen de haltetaxi en bus en trein bewaakt Qarin vanuit het nieuwe coördinatiecentrum in Wijchen. Dit centrum is eind 2021 speciaal opgezet voor het bewaken van reizen met een overstap. Qarin coördineert vanuit dit centrum nu al voor meer dan 35.000 reizen de overstaphulp voor reizigers van NS en Arriva, op meer dan 240 stations. Hier komen de nieuwe Gelderse haltetaxiritten bij. Paul Pietersen, directeur van Qarin, spreekt vol trots over het nieuwe coördinatiecentrum: “Alle aansluitingen begeleiden wij. Hierbij kan veel worden geautomatiseerd, maar niet alles. Onze medewerkers hebben toegang tot alle beschikbare informatie. Zo kunnen we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de reiziger snel en betrouwbaar van A naar B kan reizen.”  

De haltetaxi is echt een uitkomst voor reizigers zonder aansluiting

De haltetaxi is echt een uitkomst voor reizigers zonder aansluiting

De haltetaxi is echt een uitkomst. Ik zag al enkele mooie voorbeelden van reizen die nu al voor na 3 april zijn ingepland. Bijvoorbeeld van iemand die in de zorg werkt en geen aansluiting heeft op de bus na haar dienst. Nu kan ze met de haltetaxi reizen.

Jan van der Meer

Gedeputeerde

Flexibele haltes

Een belangrijk voordeel van de haltetaxi is dat er haltes kunnen worden toegevoegd op plekken waar nu geen openbaar vervoer is, omdat dit niet rendabel is. Inmiddels zijn er 71 extra haltes. Bijvoorbeeld bij Slot Loevenstein, bij Dela Waalstede uitvaartcentrum en crematorium in Nijmegen en recreatiepark de Twee Bruggen in Winterswijk. De haltetaxi komt ook bij een aantal belangrijke niet Gelderse knooppunten zoals station Deventer en ‘s- Hertogenbosch. En over de grens bij station Emmerich en Bocholt in Duitsland. 

Geen uitstoot van schadelijke stoffen

Vanaf de start rijdt haltetaxiRRReis met elektrische voertuigen. De vloot van elektrische voertuigen groeit mee met de vraag naar haltetaxiRRReis. Bij de start komen er al 20 voertuigen extra. De rolstoeltaxi’s rijden op biodiesel. Deze zijn nog niet elektrisch beschikbaar. De bedoeling is dat eind 2022 de voertuigen van haltetaxiRRReis helemaal geen schadelijke stoffen meer uitstoten. 

Meer informatie leest u op de website van haltetaxiRRReis.