Haltebord haltetaxiRRReis in Groessen onthuld

Op 5 november 2022 onthulden wethouder Gemma Tiedink (gemeente Duiven) en Paul Pietersen (Qarin, de vervoerder) het haltetaxiRRReis-haltebord in Groessen. HaltetaxiRRReis is een nieuw flexibel aanbod van openbaar vervoer van provincie Gelderland in de vorm van een deeltaxi.
Haltebord haltetaxiRRReis in Groessen onthuld
Gepubliceerd op: 7-november-2022

Haltebord ook in Loo

Het haltebord in Groessen staat in de omgeving van Dorpstraat 2. Ook in Loo is er een extra haltetaxi-haltebord geplaatst aan de Hoflaan. Door deze haltes zijn Groessen en Loo nu aangesloten op het openbaar vervoer.

Aansluiten op openbaar vervoer

Jan van der Meer (gedeputeerde openbaar vervoer) (ov): "Het openbaar vervoer staat onder druk, maar we moeten blijven investeren in bereikbaarheid. Dat kan niet altijd met een bus die een vaste dienstregeling rijdt. De haltetaxi is een systeem waarmee we zorgen voor aansluiting op het ov-netwerk daar waar weinig reiziger zijn. Dit sluit ook goed aan op de vraag vanuit gemeenten.”

HaltetaxiRRReis

De haltetaxi brengt de reiziger tegen 2 keer het ov-tarief naar andere ov-haltes (binnen een straal van 15 kilometer) of naar de dichtstbijzijnde bestaande ov-verbinding. Inmiddels zijn er ook 72 extra haltetaxi-halteborden bijgekomen, waarvan de haltes in Groessen en Loo ook onderdeel zijn. De haltetaxi rijdt van 06.00 uur in de ochtend tot 01.00 uur ’s nachts. Daardoor is er altijd een aansluiting op de eerste of laatste trein. 

Vooraf reserveren

De haltetaxi moet u minimaal 1 uur van tevoren bestellen: dit kan via website www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292-app of telefonisch via 085 004 66 99.

Geamma Tiedink

Erg blij met het nieuwe initiatief

Met de haltetaxi zijn de stations van Duiven en Arnhem voor inwoners van Groessen en Loo eenvoudiger bereikbaar. Net als andere belangrijke plekken in de regio, zoals ziekenhuis Rijnstate.

Gemma Tiedink

Wethouder gemeente Duiven

Bijschrift foto: Wethouder Gemma Tiedink (links op de foto) en Paul Pietersen (rechts op de foto) onthullen het nieuwe haltebord aan de Dorpstraat in Groessen.