Goederenvervoer van weg over water als duurzame transportoplossing

Bedrijven in de regio Tiel die goederen importeren en exporteren kunnen op 2 november 2023 kennismaken met transport over water. Inland containerterminal CTU Rivierenland laat dan de mogelijkheden zien van vervoer over water.
Gepubliceerd op: 19-oktober-2023

Onze logistiek adviseurs modal shift adviseren Gelderse ondernemers bij de overstap van weg naar watertransport.

Overstappen van weg naar water

Er zijn steeds meer interessante oplossingen om goederen over water te vervoeren. In Tiel werken bedrijven samen om robuuste transportroutes op te zetten met de binnenvaart naar de havens van Rotterdam en Antwerpen. Dit zijn de zogenoemde ‘Joint Corridors Off-Road’ Daar kunnen ondernemers uit Tiel en omgeving nu op instappen. Als provincie investeren we in het Joint Corridors Off-Road programma in samenwerking met de Topsector Logistiek. Dit programma helpt verladers en vervoerders om meer gebruik te maken van binnenvaart, spoor en kustvaart. Het verplaatsen van goederenvervoer naar water en spoor, de modal shift, vermindert CO2-uitstoot, zorgt voor minder verkeersdrukte op de weg en verbetert de verkeersveiligheid. Als provincie stimuleren we slim, schoon en stil transport voor een betere bereikbaarheid, luchtkwaliteit en leefomgeving in Gelderland.  

Kijkje in de keuken  

Ondernemers uit het mkb (midden- en kleinbedrijf) in de regio Rivierenland krijgen op 2 november een uniek kijkje in de keuken van CTU Rivierenland. Deze inland containerterminal is geschikt voor containers, projectlading en stukgoed. Dat zijn goederen met bijzondere afmetingen die niet in een standaard container passen en daarom per stuk worden verscheept. Tijdens dit evenement maken de bedrijven kennis met de mogelijkheden en voordelen van import en export over water.  

Programma  

Donderdag 2 november 2023 
Locatie: CTU Rivierenland, de Grotewei 1 in Tiel  

15.00 - 15.15 inloop 

15.15 - 15.30 welkom en korte uitleg 

15.30 – 17.00 rondleiding op de overslagterminals voor binnenvaart. 

17.00 – 18.00 netwerkborrel  

Tijdens de netwerkborrel kunnen ondernemers vragen stellen over export en import en in gesprek gaan met ervaren verladers en vervoerders die al gebruik maken van transport over water. Onze logistiek adviseurs modal shift Eric Oomen en Rolik Hermans zijn aanwezig voor het geven van toelichting en advies.  

Eric Oomen_Logistiek adviseur modal shift.jpg

Eric Oomen

Rolik Hermans_Logistiek adviseur modal shift.jpg

Rolik Hermans

U kunt deelnemen aan het evenement nadat uw aanmelding is bevestigd. Klik op de aanmeldbutton en geef uw bedrijfsnaam, naam, functie en contactgegevens door. Deelname aan dit evenement is gratis.