Gelderse vernieuwende oplossingen voor voedsel te zien op Floriade

Op 13 april opende Koning Willem-Alexander de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 In Almere. Provincie Gelderland staat samen met de gemeente Ede en de Stichting WFC Experience op de Floriade met het gezamenlijke World Food Pavilion.
Gelderse vernieuwende oplossingen voor voedsel te zien op Floriade
Gepubliceerd op: 14-april-2022

Samenwerken aan vernieuwende oplossingen

In Gelderland werken veel partijen samen aan vernieuwende oplossingen die bijdragen aan een leefbare wereld. Met gezonde en duurzame voeding voor iedereen. We vinden het belangrijk om dit te laten zien. Daarom staan we samen met de gemeente Ede en de Stichting WFC Experience van 14 april tot en met 9 oktober op de internationale tuinbouwtentoonstelling Floriade. 

Op ontdekkingsreis in de wereld ‘achter eten’

In ons gezamenlijke World Food Pavilion nemen we de bezoekers mee op een ontdekkingsreis in de wereld achter ons eten. Het World Food Pavilion is een podium voor Gelderse innovatieve ontwikkelingen. Dit realiseren we in samenwerking met partners zoals Foodvalley NL, OnePlanet Research Center, Wageningen University & Research, Regio Foodvalley, Oost NL, Greenport Gelderland en  NEXTgarden. Ook geeft de Stichting World Food Experience bezoekers een ‘sneak preview’ van wat de thema-attractie in Ede straks gaat bieden. 

Innovatieve ontwikkelingen en activiteiten

Op www.worldfoodpavilion.nl ziet u welke Gelderse innovatieve ontwikkelingen er op de Floriade te zien zijn en welke activiteiten we organiseren.