Gelders gedeputeerde genomineerd als Beste Bestuurder 2022

We zijn trots op de nominatie van gedeputeerde Peter Drenth voor Beste Bestuurder van 2022. Vakblad Binnenlands Bestuur maakte de 13 genomineerden bekend: de beste bestuurder uit elk van de 12 provincies en de beste bestuurder van de waterschappen. U kunt meebepalen wie wint.
Gelders gedeputeerde genomineerd als Beste Bestuurder 2022
Gepubliceerd op: 18-januari-2023

Binnenlands Bestuur organiseert jaarlijks de verkiezing van de beste lokale bestuurder. Met de verkiezing vraagt het blad aandacht voor goed bestuur en voor hoe ingewikkeld goed bestuur is. Zeker als het gaat om onderwerpen die in onze samenleving voor veel discussie zorgen. Zoals stikstof in relatie tot woningbouw, natuur en landbouw. Met dat laatste heeft het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland veel ervaring.

Heldere uitleg over politieke beslissingen

Lokale en regionale politici en bestuurders kozen Peter Drenth in de 1e ronde als beste Gelderse bestuurder. Daarbij is er vooral veel waardering over zijn rol in het stikstofdebat: hij legt politieke beslissingen helder uit, zodat het voor inwoners duidelijk is wat de politiek voor hen doet. Ze waarderen zijn oplossingsgerichte en daadkrachtige optreden in het stikstofdossier en zien hem als een echte verbinder.

13 genomineerden

U kunt ook stemmen voor de titel ‘Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar’ en ‘Beste Bestuurder van een kleine gemeente’. In deze categorieën zijn er 3 genomineerden. Voor de laatste categorie is ook een Gelderse bestuurder genomineerd: wethouder Ted Kok uit Aalten. 

Verkiezing

Binnenlands Bestuur organiseert sinds 2009 de verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers kiezen in de 1e ronde welke bestuurders het meest uitblonken. In de 2e ronde kiezen stemmers wie zich de beste bestuurder van 2022 mag noemen. Stemmen kan tot en met 29 januari 2023. De winnaars worden op 1 februari bekend gemaakt.
 

Breng uw stem uit

Breng uw stem uit op de website van Beste Bestuurder. U vindt daar ook meer informatie over de verkiezingen.