Gelderland op internationale beurs Grüne Woche Berlijn

Groen, grensverleggend en gewaardeerd: dat is de Gelderse land- en tuinbouw, van boer tot bord. Met die boodschap ontvingen wij ministers Van der Wal en Adema, Kamerleden en Nederlandse vertegenwoordigers uit de land- en tuinbouw in Berlijn.
Gelderland op internationale beurs Grüne Woche Berlijn
Gepubliceerd op: 25-januari-2023

Provincie Gelderland is aanwezig op de internationale landbouwbeurs de Grüne Woche. We organiseerden de openingsreceptie voor de Nederlandse delegatie op 20 januari 2023. 

De Gelderse land- en tuinbouw is een voorbeeld van een innovatieve en duurzame sector, met internationale waardering. Op de beurs wisselen we ideeën uit met andere Europese landen over vernieuwing en verduurzaming. Tijdens de opening benadrukte gedeputeerde Peter Drenth het belang van de land- en tuinbouw, en de agrarische keten van boer tot bord. 

Groen, grensverleggend en gewaardeerd

In de openingsfilm toonden we innovatieve voorbeelden uit Gelderland. Zoals melkveehouder André de Groot uit Laren, die experimenteert met het verbeteren van de bodem. Nederbanaan uit Ede kweekt duurzame bananen in Nederland in een kas en bij proefboerderij De Marke doen ze onderzoek naar verduurzaming van de melkveehouderij. Peter Drenth: “De Gelderse land- en tuinbouw is groen, grensverleggend en gewaardeerd. Daar mogen we trots op zijn. We zijn een mooi visitekaartje voor Nederland”. Bekijk het filmpje.

Gelderse topkok

Gelderse topkok Nel Schellekens zorgde voor een buffet met hapjes en drankjes van Gelderse producten. Zoals kaas, Gelderse wijn en port, noga met Gelders fruit en biologische tulpen. Ze maakt daarbij gebruikt van lokale producten, die waren aangeboden door Gelderse boeren. Zij zijn trots dat de topkok hun producten hiervoor gebruikte.   

Internationale beurs

De Grüne Woche een is jaarlijks internationale land- en tuinbouwbeurs. Europese landen presenteren zich op de beurs. Nederland heeft een eigen paviljoen met voorbeelden uit de Nederlandse land- en tuinbouw.

De Grüne Woche is van 20 tot 29 januari 2023 te bezoeken in Berlijn.