Gelderland Love To Move maakt sportclubs inclusiever

In aanloop naar de EuroGames 2022 in Nijmegen brengen we met het Gelderland Love To Move programma het thema inclusief sporten onder de aandacht. En met succes. Ruim 25 Gelderse sportverenigingen maken hun club inclusiever.
Gelderland Love To Move maakt sportclubs inclusiever
Gepubliceerd op: 24-juni-2022

Sportclubs creëren inclusieve omgeving

Gelderse sportclubs konden in het afgelopen jaar met een stimuleringsregeling subsidie aanvragen voor activiteiten om de inclusie bij hun club te verbeteren. Met deze Gelderland Love To Move regeling krijgen sportclubs maximaal 50% van een activiteit die de sportclub toegankelijker maakt voor ouderen, mensen met een migratieachtergrond en LHBTI+’ers vergoed. Het programma is met inmiddels 25 goedgekeurde aanvragen een succes.

Regenboog aanvoerdersband

De afgelopen maanden ontstonden er veel mooie initiatieven. Bij voetbalvereniging AZC Zutphen nam de bewustwording toe: ‘’Wij willen ook dat mensen uit de LHBTIQ+ community zich welkom voelen op onze voetbalclub en aangelegde open beweegtuin. Elk weekend hijsen we de regenboogvlag, daarnaast zijn we bezig om 2 vertrouwenscontactpersonen te installeren.” aldus Anno Waterlander, voetbal verenigingscoach van AZC in Zutphen. Bij korfbalvereniging Unitas in Harderwijk wappert ook de regenboogvlag op het complex. Daar dragen de aanvoerders tijdens hun wedstrijden bovendien een speciale regenboog aanvoerdersband.

Jan Markink

Geweldig om te zien

Het is geweldig om te zien dat verenigingen met behulp van deze subsidieregeling een omgeving kunnen creëren waar iedereen zich welkom voelt. Zo zorgen we dat de EuroGames een blijvend effect hebben op onze mooie provincie.

Jan Markink

Gedeputeerde sport provincie Gelderland

Iedereen welkom in de sport

Een inclusieve sportcultuur is een belangrijk thema binnen het Gelders Sportakkoord. De Eurogames in Nijmegen zijn van 27 t/m 30 juli 2022 een mooie gelegenheid om dit thema onder de aandacht te brengen. De John Blankenstein Foundation, provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en de Gelderse Sport Federatie kijken stiekem al vooruit. Want bij het succes van het Gelderland Love To Move programma en het organiseren van de Eurogames in Nijmegen mag het niet blijven. Iedereen die wil sporten en bewegen moet zich welkom kunnen voelen in de sport. Vandaag en morgen.