Gelderland haalt protestvlaggen weg

We halen de protestvlaggen langs onze wegen weg. Om te voorkomen dat ze door regen en najaarsstormen losraken en voor gevaarlijke situaties zorgen.
Gelderland haalt protestvlaggen weg
Gepubliceerd op: 8-september-2022

We starten met provinciale wegen rond Arnhem en Nijmegen, zodat ze weg zijn vóór de Airborne herdenking. Ons streven is dat half oktober de wegen vrij zijn van protestvlaggen.

Respect 

Losrakende vlaggen vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid. We starten met het verwijderen van vlaggen langs onze wegen in de regio Arnhem-Ede en Rijk van Nijmegen. Uit respect voor militairen en slachtoffers willen we daar protestvlaggen langs onze wegen weg hebben  vóór de Airborne Herdenkingen op 16 september 2022. 

Helga Witjes

Verkeersveiligheid voor ons allemaal

Ik ga er van uit dat onze medewerkers ongestoord hun werk kunnen doen om de protestvlaggen weg te halen. Want dat doen ze met het oog op de verkeersveiligheid van ons allemaal

Helga Witjes.

Gedeputeerde mobiliteit provincie Gelderland

Tot nu toe gingen we coulant om met de protestvlaggen. We lieten ze hangen als er geen gevaar voor de verkeersveiligheid was en de bomen er niet door beschadigden. Verder haalden we ze in speciale situaties weg, bijvoorbeeld als een gemeente daarom vroeg vanwege een bijzonder situatie. Nu gaan we ze met oog op het najaarsweer overal verwijderen. Zo voorkomen we dat een vlag loslaat en het zicht van een fietser of automobilist belemmert. Met alle gevolgen van dien voor andere verkeersdeelnemers. Provincie Gelderland informeert gemeenten over haar planning van de werkzaamheden om die af te stemmen.