Gedeputeerde en schoolkinderen markeren start N825

Op donderdagmiddag 25 augustus 2022, gaven we het kruispunt Broekstraat het startsein voor de reconstructie van de N825. Gedeputeerde Helga Witjes deed dit samen met een tweetal schoolkinderen. Ze plaatsten een tijdelijk kunstwerk op het kruispunt Nettelhorsterweg-Broekstraat.
Gedeputeerde en schoolkinderen markeren start N825
Gepubliceerd op: 26-augustus-2022

Ambities

Het burgerinitiatief van de Slimste Weg zorgde voor extra ambities aan de verkenning die wij in 2017 uitvoerden voor de N825. Suggestie: In 2017 is een uitgebreide verkenning uitgevoerd aan de N825, vanuit daar zijn plannen opgesteld. Het burgerinitiatief van de Slimste weg heeft daar nog het een en ander aan toegevoegd. Ambities op het gebied van verkeersveiligheid, gezondheid, leefbaarheid en herkenbaarheid.
Kunstenares Mirjan Koldeweij heeft 6 kunstwerken ontworpen die passen bij deze laatste ambitie; herkenbaarheid. 1 van de kunstwerken is een silhouet van leerling Lyvia. Vandaag plaatsten we samen een tijdelijk exemplaar van dit kunstwerk.
 

Helga Witjes in Lochem

Samenwerken met de Slimste Weg

Dit project is bijzonder door het intensieve participatietraject. Het samenwerken met de Slimste Weg heeft er niet alleen voor gezorgd dat we extra maatregelen hebben toegevoegd, maar zij hebben ook mee beoordeeld in de aanbestedingsfase.

Helga Witjes

Kruispunt Broekstraat

Eerder deze week troffen we op het kruispunt Broekstraat al een aantal maatregelen om het kruispunt veiliger te maken. Zo brachten wegwerkers een belijning aan op het wegdek, wat afkomstig is van biomassa. Bedoeld om automobilisten te attenderen op overstekende schoolkinderen. Volgend jaar wordt dit kruispunt echt veiliger. Dat bereiken we door een middengeleider aan te leggen, waardoor fietsers in 2 keer kunnen oversteken.

Verkeersveiligheid

Naast het veiliger maken van het kruispunt Broekstraat, passen we ook het kruispunt Wingersteeg aan. We verbreden de Nettelhorsterweg tussen de Nettelhorsterelaak en de Broekstraat. En het 1e deel van de Nettelhorsterweg wordt in de toekomst een doodlopende parallelweg. Er komt een nieuw tracé ten oosten van de Nettelhorsterweg.
 

Definitieve oplossing

Aannemer Heijmans voert de reconstructie voor ons uit. Komende maanden gaan zij eerst met diverse belanghebbende aan de slag met het uitwerken van de definitieve oplossing. Eind dit jaar is het definitieve ontwerp klaar, zodat de aannemer in het voorjaar van 2023 start met de reconstructie.