Europese ENCORE netwerk werkt aan duurzame doelen

Meer dan 100 regionale bestuurders uit Europa waren op 28 en 29 september 2023 te gast in Arnhem voor het tweejaarlijkse ENCORE congres.
Gepubliceerd op: 29-september-2023

ENCORE netwerk komt bijeen

Het ENCORE-netwerk wisselt regionale praktijk-kennis en ervaringen uit en helpt regio's bij het vertalen van plannen voor klimaatactie, circulaire economie en biodiversiteit in concrete maatregelen. 

Gelderland gastheer van ENCORE congres

ENCORE is een politiek platform voor regionale overheden op het gebied van milieu en duurzame ontwikkeling. Tweejaarlijks wordt voor hen een conferentie georganiseerd. Dit jaar vierde het ENCORE netwerk haar 30-jarig jubileum met de ENCORE conferentie in Gelderland. Provincie Gelderland verwelkomde in haar Huis der Provincie in Arnhem als gastheer meer dan 100 Europese regionale bestuurders.

Portret Helga Witjes

Goed om in Europees verband bij elkaar te komen

Duurzame maatregelen kunnen we als regionale overheden slimmer aanpakken door kennis en ervaringen uit te wisselen.

Helga Witjes

gedeputeerde Economie

Belang van internationale samenwerking

De conferentie van 2023 stond in het teken van: 

  • Klimaatactie
  • behoud van biodiversiteit
  • de transitie naar een circulaire economie

Helga Witjes opende als gedeputeerde Economie de bijeenkomst: “Duurzame maatregelen kunnen we als regionale overheden slimmer aanpakken door kennis en ervaringen uit te wisselen. Daarom is het goed om in Europees verband op deze manier bij elkaar te komen. We zijn dan ook trotse gastheer van deze bijeenkomst, waarbij we kunnen laten zien wat we in Gelderland allemaal al doen. Bijvoorbeeld op het gebied van circulaire economie.” Samen met alle aanwezigen werd de “Arnhem Declaration” ondertekend. De deelnemers aan de 15e ENCORE congres verklaarden hierbij het belang van internationale en interregionale samenwerking om de duurzame doelen te behalen.