Ede heeft nu een vakcentrum voor ventilatiemonteurs

Het ROVC, een technische opleider in Ede, krijgt een vakcentrum voor binnenklimaattechniek. De ventilatiemonteurs van de toekomst worden hier binnenkort opgeleid met steun van provincie Gelderland. Gedeputeerde Peter Kerris opende het vakcentrum op 15 september 2022.
Ede heeft nu een vakcentrum voor ventilatiemonteurs
Gepubliceerd op: 16-september-2022

Zij-instromers

Een goede ventilatie in huis is belangrijk voor de gezondheid en om covid-besmettingen tegen te gaan. De vraag naar ventilatiesystemen neemt snel toe, maar er zijn te weinig vakmensen voor de installatie en het onderhoud ervan. Het vakcentrum van ROVC gaat monteurs bijscholen in de nieuwste technieken. En ze gaan nieuwe zij-instromers klaarstomen voor een baan bij installatie- en onderhoudsbedrijven.

Praktijkopdrachten

Het vakcentrum is een initiatief van de Vereniging Binnenklimaat Nederland, ROVC en IW Nederland (opleidingsinstituut voor elektro- en installatietechniek). Hier worden praktijkopdrachten uitgevoerd voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van ventilatiesystemen. Het vakcentrum wil jaarlijks 1.000 ventilatiemonteurs bijscholen en 300 zij-instromers opleiden. 

Onderwijs & Arbeidsmarkt

Provincie Gelderland zet €200.000 in voor het vakcentrum, vanuit het programma Onderwijs & Arbeidsmarkt. Hiermee wil de provincie tekorten op de arbeidsmarkt tegengaan. Want door het vakcentrum verkleint de afstand tussen opleiding en werk. En de scholing van medewerkers en zij-instromers wordt bevordert. drie mensen slaan op een knop