Doe mee aan de Verspillingsvrije Week

Van 12 tot 18 september 2022 is het weer de Verspillingsvrije Week. Provincie Gelderland doet hier aan mee. Een derde van de voedselverspilling vindt bij mensen thuis plaats. Daar is dus nog veel winst te behalen! Doet u ook mee om verspilling te voorkomen?
Doe mee aan de Verspillingsvrije Week
Gepubliceerd op: 11-september-2022

Wist u dat in Nederland een derde van al ons voedsel niet op het bord belandt? Maar al dat eten is wel verbouwd, verwerkt, vervoerd, gekoeld en verwarmd. We stoppen er veel waardevolle grondstoffen en energie in. Daarmee putten we onze aarde uit. Des te belangrijker dat we zo min mogelijk eten verspillen. Door bewust om te gaan met voedsel, is per persoon jaarlijks ruim 34 kilo eten van de afvalbak te redden. En het terugdringen van voedselverspilling is de nummer één oplossing om opwarming van de aarde tot 2˚C te beperken.

Meld u ook aan!

Het doel van de Verspillingsvrije Week, een initiatief van de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, is een week lang geen voedsel verspillen. Bent u benieuwd wat u daarvoor moet doen en laten? Ga dan naar de website van verspillingsvrijeweek.nl. Daar vindt u handige tips om direct mee aan de slag te gaan!

Provincie Gelderland en voedselverspilling

Uiteraard zetten wij ons niet alleen tijdens de Verspillingsvrije Week in tegen voedselverspilling, maar houden wij onszelf en elkaar ook daarna scherp. Zo bieden we in ons bedrijfsrestaurant biologisch, plantaardig voedsel aan, wordt er zeer kritisch naar de (circulaire) inkoop gekeken. Daarnaast doen we mee met Green Deal Duurzame Catering en zijn we opdrachtgever van het programma Gelderland van Morgen.

Gelderland van Morgen

Gelderse ondernemers in de horeca, zorg, catering en detailhandel die hun voedselaanbod willen verduurzamen, kunnen met 50% subsidie deelnemen aan het programma Gelderland van Morgen. Onder deskundige begeleiding gaan zij gedurende 1 of 2 jaar aan de slag met het aanbieden van meer voedsel met plantaardige eiwitten en het verminderen van voedselverspilling.