Digitale informatieve uitzending windpark IJsselwind Zutphen

Op woensdagavond 23 maart 2022 om 19.30 uur is er een digitale informatieve uitzending, over het provinciaal inpassingsplan voor een windpark.
Digitale informatieve uitzending windpark IJsselwind Zutphen
Gepubliceerd op: 18-maart-2022

De directe aanleiding hiervoor is de aanvraag van de initiatiefnemers van windpark IJsselwind in Zutphen. De uitzending is op 23 maart te bekijken via deze link. De uitzending blijft online beschikbaar. U kunt deze dus ook later terugkijken. 

Antwoord op veel vragen

In Gelderland zijn er diverse initiatieven voor windparken. De provincie is hiervoor het  bevoegd gezag. Maar we geven deze rol bij voorkeur aan de gemeenten. Deze kunnen dan lokaal afspraken maken met de windbedrijven. Voor sommige windparken neemt de provincie de rol van bevoegd gezag op zich. Met een reden. Dit en meer komt aan bod in de uitzending. Gedeputeerde Jan van der Meer vertelt over waarom windparken zo belangrijk zijn voor onze energievoorziening. Specialisten vertellen meer over de procedure, vergunningen en inspraak. 

Vragen via de chatfunctie

Tijdens de live-uitzending is het mogelijk om vragen te stellen via de chat. De vragen en antwoorden zijn ook later te zien op de website. Met deze uitzending willen we bijdragen aan betrouwbare en tijdige informatie.