Chantal Peters is 12e Sociale Innovatie Pionier in Gelderland

Provincie Gelderland heeft er een nieuwe Sociale Innovatie Pionier bij: Chantal Peters. Die werkzaam is bij EKI in Nijmegen, 1 van de 5 grootste rubber- en schuimproducenten in Europa.
Chantal Peters is 12e Sociale Innovatie Pionier in Gelderland
Gepubliceerd op: 26-augustus-2022

Sociale Innovatie Pioniers

De Sociale Innovatie Pioniers zijn MKB’ers die andere bedrijven stimuleren om meer te investeren in training en scholing van hun medewerkers. En nieuwe manieren van samenwerken in de organisatie.

Innovatie is mensenwerk

Op vrijdag 26 augustus 2022 reikte gedeputeerde Peter Kerris het certificaat uit. Dit vond plaats tijdens een werkbezoek van de sociale innovatie pioniers aan het bedrijf AKOS in Klarenbeek. Peter Kerris is trots op de pioniers: “Innovatie is mensenwerk. Door slimmer samen te werken en talent beter te benutten, halen bedrijven meer uit de mensen en de organisatie. De pioniers laten zien dat sociale innovatie loont, voor bedrijf en medewerker.”

Slim (samen) werken

De economie verandert snel, door digitalisering en robotisering. Maar technische vernieuwing kan niet zonder sociale vernieuwing. Het succes van bedrijven is steeds vaker afhankelijk van sociale innovatie. 
Voorbeelden zijn: 

Het werken in zelfsturende teams; 

werken met flexibele werktijden;

en werken met verzamelplaatsen waar medewerkers van verschillende bedrijven samenwerken. 

Een ander voorbeeld is het trainen van de 21-eeuwse vaardigheden van medewerkers. Nieuwe technieken vragen immers om nieuwe vaardigheden. 

Sociale innovatie loont

Chantal Peters is de 12e Sociale Innovatie Pionier in Gelderland. Toen zij in 2019 begon bij EKI, trof zij een verouderde fabriekscultuur aan. Met een aansturing van bovenaf. Op initiatief van Chantal innoveerde het bedrijf. Er werd veel gedigitaliseerd en ze voerden een organisatieverandering door. Hierbij investeerden ze veel in zelforganisatie van de medewerkers en een nieuwe manier van leidinggeven, gericht op samenwerken. En met succes! Een mooi voorbeeld is het werkrooster, wat medewerkers bedachten om werk en privé beter te combineren. In deze tijd is het belangrijk om branchevreemd te denken. 

Geef talent een kans

Chantal Peters: “Blijf niet in een oud stramien. Een voorheen keuken manager is nu operationeel manager. En een oud hotelmanager (uit Arabië) is nu productie teamleider. Dit creëert nieuwe manieren van denken. Jong talent kansen geven is ook een must. Laatst ontwikkelde een stagiaire een geheel nieuwe logistieke tool. Prachtig om deze mensen te zien groeien. Hiërarchie is niet meer van deze tijd. Het is veel beter om iedereen in zijn of haar kracht te zetten. Dan krijg je werkgeluk! Wij hebben oprecht geen menstekort. We krijgen zelfs open sollicitaties, hoe cool is dat?"

Te weinig tijd en geld

Bedrijven die investeren in sociale innovatie zijn vaak succesvoller én vernieuwender. Met tevreden medewerkers. Maar onderzoek laat zien dat veel werkgevers nog achterblijven in sociale innovatie. Niet alle bedrijven hebben genoeg tijd, geld en kennis om hierin te investeren. Provincie Gelderland stimuleert bedrijven gebruik te maken van scholing en te experimenteren met nieuwe manieren van samenwerken.