Bekijk de ideeën van ontwerpend Nederland

Van 1 tot en met 7 november 2023 is de deeltentoonstelling van het ‘Ministerie van Maak!’ te bezoeken in het Huis der Provincie in Arnhem.
Gepubliceerd op: 27-oktober-2023

Bezoekers kunnen maquettes bekijken die ontwerpers maakten voor Gelderland. Dit is het (deel)resultaat van een open oproep door 'het Ministerie van Maak!' aan ontwerpers en experts in Nederland. De opdracht? Ontwikkel 10.000 klimaatbestendige woningen binnen een zelfgekozen gebied.

Wat is 'het Ministerie van Maak!' ?

Het Ministerie van Maak! is een zelfverklaard inter-ministerie opgericht in 2022 door ZUS, MANN en IABR. Zij zien een opeenstapeling aan opgaven - het woningtekort, de energietransitie en de gevolgen van klimaatverandering – die vragen om verbeeldingskracht. Vervolgens inspireerden zij diverse Nederlandse ontwerpteams om hiermee aan de slag te gaan en met ruimtelijke en integrale oplossingen te komen.

Inspiratie voor realiseren van extra woningen

Provincie Gelderland hoopt met het tonen van de Gelderse ontwerpen inwoners, ontwerpers en politiek te inspireren over de manier waarop we extra woningen kunnen realiseren. De komende jaren moeten er in Nederland namelijk 900.000 extra woningen in Nederland worden gerealiseerd.

Tijdens de tentoonstelling zijn de Gelderse maquettes te zien van Barzilay+Ferwerda, Schipper Bosch, Lokalen, Ziegler | Branderhorst, Regeneration!, Vals Plåt, CITYFÖRSTER en Jona 20in2040. Bezoekers krijgen via filmpjes bij de maquettes meer uitleg over het ontwerp. Kijk voor meer informatie op de website van Maak!