5.000e rit HaltetaxiRRReis: van Duiven naar Zevenaar

HaltetaxiRRReis, de deeltaxi in Gelderland die reiziger van halte tot halte brengt, groeit fors.
5.000e rit HaltetaxiRRReis: van Duiven naar Zevenaar
Gepubliceerd op: 19-september-2022

Mevrouw Rosa Schoen werd verrast met een bos bloemen als reiziger die de 5.000ste rit maakte. “Ik gebruik de haltetaxi regelmatig want nu kan ik eindelijk met openbaar vervoer op mijn werk komen”.

Reisadvies in 9292 en rit boeken 

Mevrouw Schoen is niet de enige reiziger die positief is over de haltetaxi. Het aantal ritten groeide sinds de start in april 2022. De groei raakte in een versnelling sinds half juli. Vanaf dat moment konden er ook ritten worden geboekt via 9292. Die mogelijkheid weten reizigers nu goed te vinden én steeds meer reizigers boeken voor een volgende rit.


“De haltetaxi is een mooie flexibele oplossing op plekken of tijden waar het echt niet loont om met een vaste buslijn te rijden. We houden de kosten voor de reiziger zo laag mogelijk. Ook voor mensen met een beperking die met het openbaar vervoer kunnen en willen reizen is dit een goede oplossing.”

Jan van der Meer, gedeputeerde openbaar vervoer


Gemeenten en bedrijventerreinen kunnen haltes aanvragen 

De afgelopen tijd zijn er in de provincie meer dan 82 haltes opgezet in gebieden waar eerst geen aansluiting op openbaar vervoer aanwezig was. Zoals het dorp Vragender in de Achterhoek en Kapel-Avezaath in Buren. In Meteren (West-Betuwe) is een nieuwe woonwijk Kalenberg gebouwd. Daar staat nu ook een halte zodat deze inwoners gebruik kunnen maken van de haltetaxi. Ook voor bedrijventerreinen blijkt de haltetaxi een goede oplossing. 

Gemeenten en bedrijventerreinen kunnen zelf een halte aanvragen via de website van HaltetaxiRRReis. Hier is ook alle overige informatie te vinden. 

OV Innovatieprijs 

Paul Pietersen, directeur van Qarin: het bedrijf dat de haltetaxi verzorgt: “Voor veel mensen is reizen dankzij HaltetaxiRRReis een stuk makkelijker geworden. Vorige week is HaltetaxiRRReis dan ook genomineerd voor de OV Innovatieprijs. Wij zijn zeer verheugd dat zoveel mensen ons nu al weten te vinden. Het komende jaar zal er nog veel promotie plaatsvinden, dus wij verwachten dat het aantal reizigers met de haltetaxi nog veel meer toe zal nemen.”

Ook ’s avonds laat 

Naast dat de haltetaxi eigen haltes heeft, rijdt de deeltaxi ook ’s avonds laat tussen reguliere bushaltes als de dienstregeling van de bussen gestopt is. Zo kunnen reizigers ’s avonds toch gebruik maken van het openbaar vervoer en veilig thuis komen.