4 extra verhuiscoaches gezocht voor 55-plussers

Sinds eind 2021 zijn onze verhuiscoaches actief om 55-plussers te helpen die in een (te) grote sociale huurwoning wonen en een verhuiswens hebben. Er blijkt veel vraag te zijn. Daarom zoeken we 4 verhuiscoaches om het team te versterken. Zo helpen we gemeenten en woningcorporaties.
4 extra verhuiscoaches gezocht voor 55-plussers
Gepubliceerd op: 11-november-2022

Beweging in de woningmarkt

Veel Gelderse 55-plussers die wonen in een eengezinswoning, via sociale huur, hebben de wens om te verhuizen. Ze willen een woning die beter past bij hun woonwensen en toekomst. Maar op dit moment ervaren zij soms belemmeringen om te verhuizen. De verhuiscoach kan uitkomst bieden. Een verhuiscoach kijkt samen met de 55-plussers naar een passend nieuw thuis. Ook wat ervoor nodig is, en wat er allemaal bij komt kijken.

De verhuiscoach: een belangrijke schakel voor doorstroming 

Als de 55-plussers verhuizen, komen hun huurwoningen weer vrij voor anderen. Stel dat 1 bewoner vertrekt uit een grote woning, dan komt hiermee een huis vrij voor een gezin. Dit gezin laat misschien ook weer een kleinere woning achter voor een 2-persoons huishouden. En zo krijgen uiteindelijk jongeren en starters óók een kans. Er vindt ‘doorstroming’ plaats van de ene, naar de andere woning.

Groeiend enthousiasme vanuit Gelderse regio’s

Sinds de start van het project zijn er bijna 250 intensieve gesprekken gevoerd. En waren er met bijna 400 mensen kortere contacten. Er zijn inmiddels zo’n 140 verhuisvergoedingen toegekend. Met deze actie uit het Actieplan Wonen nemen we het initiatief om gemeenten en woningcorporaties op gang te helpen om doorstroming te creëren binnen de sociale huur. Daar waar gemeenten en woningcorporaties het belang van deze doorstroom ook zien, trekken we samen op. We stimuleren en ondersteunen waar nodig, maar nemen niet de rol van de corporaties of gemeenten over. We zien nu ook een groeiend enthousiasme vanuit Gelderse regio’s om een eigen verhuiscoach in te zetten.

Ook aan de slag als verhuiscoach?

We zoeken nu 4 nieuwe tijdelijke collega’s die het team van verhuiscoaches komen versterken. Het gaat om 6 focusregio’s (regio Epe/Heerde/Hattem, Ede, Arnhem, Apeldoorn, Zutphen/Brummen en Heumen/Berg en Dal) en provinciebreed inzetbaar. De functie is tijdelijk, met mogelijkheid tot verlenging voor de duur van het Actieplan Wonen (eind 2025).

Klik hier voor de hele vacature en om direct te solliciteren

Het verhuisverhaal van Marianne

Marianne uit Nunspeet heeft met hulp van verhuiscoach Carola de knoop doorgehakt. Ze is recentelijk verhuisd. Samen met dochter Nelleke deelt ze haar verhaal en ervaringen.