1000ste Startversneller voor Gelderse ondernemer

De Startversneller helpt ondernemers in Gelderland met het succesvol starten van hun bedrijf. Half maart 2022 overhandigde Helga Witjes, gedeputeerde Economie, de 1000ste voucher aan Jennifer de Jonge.
1000ste Startversneller voor Gelderse ondernemer
Gepubliceerd op: 21-maart-2022

De Startversneller helpt ondernemers in Gelderland met het succesvol starten van hun bedrijf. Half maart 2022 overhandigde Helga Witjes, gedeputeerde Economie, de 1000ste voucher aan Jennifer de Jonge. Zij is ‘architect voor de dieren’ bij Nest en ontwerpt onder andere faunavoorzieningen. Door COVID-19 stelden we de feestelijke overhandiging uit. De Startversneller is een initiatief van de provincie Gelderland. Oost NL voert het uit.  

Starters kunnen doorgroeien met Groeiversneller

Starters kunnen doorgroeien met Groeiversneller

De starters van vandaag zijn de succesvolle ondernemers van de toekomst. Zij zorgen voor een krachtige economie en een welvarend Gelderland door banen en inkomen. En hoe mooi zou het zijn als die ondernemers na onze Startversneller slim doorgroeien? Dan kunnen ze gebruikmaken van onze Groeiversneller.

Helga Witjes

Gedeputeerde Economie

Werken aan oplossingen 

"Met de Groeiversneller helpen we ondernemers verder op weg om aan oplossingen te werken. Zo dragen we bij aan de opgaven waar we in Gelderland voor staan”, stelt Helga Witjes.

Coaching voor ondersteuning

Ondernemers in Gelderland die minder dan 5 jaar staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel kunnen via De Startversneller de hulp van een business coach inschakelen. Deze coaches bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij uitvoeren van marktonderzoek, vergroten van het netwerk en een goed marketingplan opstellen. Het coachingstraject duurt maximaal 1 jaar en een ondernemer neemt zelf 20% van de kosten voor zijn rekening. Gelderse ondernemers kunnen vervolgens ook een vakgerichte opleiding volgen. 

Verbeteren ondernemersvaardigheden

Ondernemers, die gebruikmaakten van de Startversneller, vinden dat hun ondernemersvaardigheden verbeterden. Zij raden de Startversneller aan bij collega-ondernemers. Dat geldt ook voor Jennifer de Jonge: “Met Nest helpen we ontwikkelaars, gebouweigenaren en bouwbedrijven met natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen. Zo ontwerpen we bijzondere groene gevels en daken vol biotopen. Daarnaast maken we data-analyses van projectlocaties om inzicht te krijgen in de lokale biodiversiteit. Onze business coach Saskia hielp bij de inzet van koude acquisitie-trajecten en het opstellen van heldere offertes en facturen. Ook gaf ze tips over hoe we met herhaalopdrachten vaker bij eenzelfde klant aan de slag kunnen. Als ondernemer weet ik nu beter mijn diensten als noodzakelijk te presenteren. Hierdoor hoef ik minder te bedelen om opdrachten.”