Nieuws en achtergronden

De natuur op de Veluwe is uniek. De variatie aan planten- en diersoorten, de verschillende natuurtypen, de grootte van het gebied en de geschiedenis maken de Veluwe als natuurgebied bijzonder. Maar ook kwetsbaar. Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie en het laatste nieuws via onder andere nieuwsbrieven.

Het verhaal van de Veluwe

We maakten samen met een aantal verhalenvertellers van de Veluwe het verhaal van de Veluwse natuur. U leest hoe de Veluwe is ontstaan, voor welke uitdagingen we staan en hoe we dit aanpakken. Dit verhaal is de onderlegger voor de communicatiestrategie waar we momenteel uitvoering aan geven. Het geeft een mooi beeld van de noodzaak en urgentie. En van de opgave waar we gezamenlijk voor staan.

Landschapsbiografie

De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft een Landschapsbiografie van de Veluwe gemaakt die het verhaal van de Veluwe vertelt aan de hand van haar unieke historisch-landschappelijke kenmerken.

Nieuws en nieuwsbrieven

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom natuurherstel op de Veluwe? Meldt u zich dan aan voor de nieuwsbrief.