mensen bewonderen kunst in provinciehuis

Kunstrondleiding december 2019

openbaar | door provincie Gelderland


12 december 2019 van 16.00 uur tot 17.00 uur

Huis der Provincie
Markt 11
6811 CG  Arnhem


Informatie

De rondleidingen zijn op aanvraag en duren ongeveer 1 uur.

Wilt u meer te weten komen over de nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis en over de kunstwerken uit de kunstcollectie van provincie Gelderland? Meld u dan aan voor de rondleiding op 12 december 2019. We starten om 16.00 uur bij de receptie op de binnenplaats.

‘Niets is wat het lijkt…’ luidt de titel van de expositie. De schilderijen van Ad Gerritsen (Arnhem 1940 - Arnhem 2015) trekken direct de aandacht door de klare beeldtaal en het frisse kleurenpalet. Maar tegelijkertijd vraag je je af waar je eigenlijk naar kijkt. Slaapt de geportretteerde of is er iets anders aan de hand? Kijken we naar een dader of naar een slachtoffer?

Ad Gerritsen en provincie Gelderland hebben een bijzondere band. Begin jaren vijftig, toen Ad nog een kleine jongen was, werkte zijn vader mee aan de bouw van het Huis der Provincie. Hij had een levendige herinnering aan het spelen met zand bij het Huis der Provincie. Ongeveer 50 jaar later krijgt Gerritsen de opdracht om het college van Gedeputeerde Staten te portretteren. Hij zag die opdracht als een eerbetoon aan zijn vader. In de loop der jaren heeft de provincie meer werken van zijn hand verzameld. Gerritsen was een belangrijke kunstenaar die nog steeds invloed heeft op de jongere generatie kunstenaars.

Deze tijdelijke expositie is een blijk van dankbaarheid voor de genereuze schenking uit de nalatenschap van de kunstenaar. In de expositie zijn werken uit de collectie van provincie Gelderland te zien, waaronder werken uit de schenking en kunstwerken uit de privé collectie van Marianne Gerritsen. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u op onze website.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl