Inloopbijeenkomst natuurontwikkeling Korenburgerveen en Wooldse Veen

Openbaar | door provincie Gelderland


Donderdag 13 september 19:00 uur - 21:30 uur

Restaurant Beneman
Winterswijkseweg 9, Vragender


Informatie

Natuurmonumenten, Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Winterswijk en provincie Gelderland hebben plannen ontwikkeld om in de Natura 2000-gebieden Korenburgerveen en Wooldse Veen natuur in te richten en de bestaande natuur te verbeteren.

De maatregelen voor het behouden en ontwikkelen van natuur staan voor elk gebied in een apart inrichtingsplan. De concepten van deze plannen willen we graag op 13 september met u bespreken en waar mogelijk nemen we uw suggesties voor de gebieden mee. In de komende periode gaan we de benodigde vergunningen aanvragen. De verwachting is dat de werkzaamheden voor het Wooldse Veen in het najaar van 2019 kunnen starten en voor het Korenburgerveen in het najaar van 2020.

Opzet inloopbijeenkomst

Tijdens deze inloopavond informeren wij u over wat we willen met de natuur, welke maatregelen daarvoor nodig zijn en hoe de planning eruitziet. U kunt vanaf 19.00 uur op elk gewenst moment binnenlopen, vooraf aanmelden is niet nodig. Medewerkers van Natuurmonumenten, Waterschap Rijn en IJssel, gemeente Winterswijk en provincie Gelderland staan u graag te woord.

Meer informatie

Meer informatie over onze plannen voor beide gebieden vindt u op de pagina’s Korenburgerveen en Wooldse Veen. Daar staan ook de nieuwsbrieven over de voorbereidingen van de plannen.