Ertoe doen!

31-3-2021

55 Statenleden zetten zich samen in voor Gelderland. Wat vinden zij belangrijk, waar geloven ze in; wat doet ertoe? We vragen het Stan Hellegers (D66) volgens de 3-trap geloof, hoop en liefde.

Waar geloof je in?

Ik geloof in een positieve kijk op het leven. In het optimisme van jong en oud die inzien dat we onze manier van leven moeten aanpakken om klimaatverandering tegen te gaan. In al die mensen die voor hun buurt of dorp bezig zijn om hun leefomgeving gezonder en veiliger te maken. Het gaat om onveilige oversteekplaatsen, fijnstof door veel en zwaar verkeer of duurzamere woningen. Al die mensen zetten zich in voor een betere toekomst. Omdat ze geloven dat het kan, en moet. Ook D66 is positief en optimistisch. Durft verantwoordelijkheid te nemen en zoekt daarbij de samenwerking, ook als dat moeilijk is.

Waar hoop je op?

Een woning voor iedereen in een schoner, mooier en welvarend Gelderland. Want wat als je niet kan wonen waar je hart ligt, of als een nieuwe woning niet meer betaalbaar is? Als woordvoerder wonen zie ik de uitdagingen die voor ons staan. Er is een tekort aan woningen en de woningen die er zijn voldoen niet altijd aan de vraag. We moeten dus meer, en gepast, bouwen én bestaande woningen toekomstbestendig maken. Ik hoop dat we als provincie samen met gemeenten onze dorpen en steden kunnen versterken. Met meer groen én meer woningen binnen de bebouwde kom en met toegankelijke natuur binnen bereik. Bij een gezonde leefomgeving is iedereen gebaat. D66 zet in op toekomstbestendig wonen in een gezonde leefomgeving.

Wat heb je lief?

Mijn vrouw en kinderen, de ruimte om ons heen om eigen groente te verbouwen en wat dieren te houden. En natuurlijk de mooiste provincie van Nederland. En ik ben blij dat ik mij in mag zetten om deze nog mooier te maken.

Reageren? Stuur een e-mail aan Stan Hellegers .

Terug naar nieuwsoverzicht