#ditdoetdeprovincie voor jongeren

7-3-2019 Jongeren van ROC Rivor, Tiel in de escaperoom

De Provincie Gelderland brengt de Provinciale Statenverkiezingen onder de aandacht van jongeren door hen te laten zien wat de provincie zoal doet.

Activiteiten de komende periode

 • De mobiele escaperoom ‘Gelderland Experience’ toert van 6 februari t/m 20 maart 2019 langs verschillende mbo-scholen in Gelderland. In een programma van 1,5 uur moet een klas de wereld van de ondergang redden. Zo leren de studenten op een interactieve manier welke taken de overheid uitvoert, en specifiek provincie Gelderland zoals wegen, klimaat en openbaar vervoer. Ook na de verkiezingsperiode rijdt de escaperoom door de provincie.
 • YouTuber Kevin Keukelaar vlogt in Kevin’s Provincie vlogs over verschillende verkiezingsonderwerpen. Wekelijks verschijnen er nieuwe afleveringen. Bekijk hier alle vlogs.
 • Jongerendebat op 13 maart 2019
  Op 13 maart 2019 debatteren jongeren in de Statenzaal van het Huis der Provincie met lijsttrekkers en Statenleden van de politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen. Tijdstip: van 16.00 – 18.00 uur.

 • Verkiezingsfestivals op 20 maart 2019
  Op 20 maart 2019 worden op 4 mbo-scholen verkiezingsfestivals gehouden: op ROC Rivor in Tiel, RijnIJssel in Arnhem, ROC Nijmegen in Nijmegen en het Graafschap College in Doetinchem. De scholen staan die dag in het teken van de verkiezingen.
 • Stemhulp Young Voice helpt jongeren om een politieke partij te vinden die bij hen past. Door stellingen te beantwoorden en video’s te bekijken die de stellingen onderbouwen, krijgen ze een stemsuggestie.

 • De provincie deelt stellingen, foto’s, video’s en berichten via Instagram en Facebook met #ditdoetdeprovincie

Meer informatie

Heeft u vragen? Kijk op Jong Gelderland Kiest of mail naar jonggelderlandkiest@gelderland.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht