Wie zorgt straks voor busvervoer op Veluwe?

4-7-2019 Bussen

De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel schreven gezamenlijk een Europese aanbesteding uit voor het busvervoer Ijssel-Vecht. 4 vervoersbedrijven Arriva, Connexxion, EBS en Keolis deden een bod. De inschrijving is gesloten. De 3 provincies nemen naar verwachting eind september het besluit wie de nieuwe vervoerder wordt.

Geen uitlaatgassen meer

Duurzamer busvervoer is een belangrijk onderdeel in de aanbesteding. Zo rijden er straks op de belangrijke buslijnen van de stadsdiensten in Apeldoorn, Lelystad en Zwolle bussen die geen uitlaatgas meer uitstoten. Vanaf 2025 geldt dat voor alle nieuw aangeschafte bussen in het openbaarvervoergebied IJssel-Vecht.

Snel, veilig en betaalbaar door 3 provincies

De provinciebesturen willen door samen aan te besteden beter aansluiten op de routes die mensen reizen: de reizigersstromen. Door de openbaarvervoergebieden (concessies) groter te maken, verwachten we een interessanter aanbod vanuit vervoerders. Provinciegrenzen vormen geen obstakel meer. Reizigers kunnen zo snel mogelijk, veilig en betaalbaar door de 3 provincies reizen. 

Vanaf december 2020

De nieuwe vervoerder gaat vanaf december 2020 op de Veluwe en Midden-Overijssel rijden. In de overige delen van het openbaarvervoergebied gebeurt dat later.

Terug naar nieuwsoverzicht