Werken aan meer kansen voor buitensport!

Vrouwen doen aan buitensport

Gelderland wordt steeds aantrekkelijker voor inwoners en bezoekers. Zo kun je met mooie routes als buitensporter op veel plekken terecht. En werken we hard aan het verbeteren van verschillende routes. 

Verbeteren van buitensportmogelijkheden

Hardlopen, wandelen, mountainbiken, paardrijden, of gewoon lekker uitwaaien, er zijn veel mogelijkheden. Maar dat kan nog beter! Meer routes die op elkaar aansluiten, goede vertrekpunten bij restaurants en informatiecentra van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, voldoende informatie over routemogelijkheden en routes die vertrekken vanuit woonwijken. 

Samen werken meer en mooiere routes

Bij het verbeteren van uw mogelijkheden voor buitensport werken we samen met gemeenten, sportbonden, toeristenbureaus en natuurorganisaties. Samen maken we Gelderland aantrekkelijk(er) voor Gelderlanders en bezoekers.

Uitgeschreven tekst (PDF 75 kB)

Park Lingezegen: mooi buitengebied dankzij samenwerking

Een mooi resultaat van onze aanpak is Park Lingezegen. Al bij de aanleg van het park denken we na over sportmogelijkheden voor mensen uit de buurt en toeristen. We zetten in op samenwerking tussen bijvoorbeeld lokale ondernemers, terreinbeheerders en natuur- en sportorganisaties. Op die manier ontstaat een mooi, uitdagend en afwisselend gebied voor sporters en recreanten.

Van Parklopen tot sportcourts

Andere mooie voorbeelden zijn het project Parklopen en de sportcourts van stichting Zoneparc. Parklopen is een project van AtletiekUnie, waarbij ze hardloopactiviteiten organiseren vanuit parken in stedelijk gebied, zoals Sonsbeek. Sportcourts zijn aantrekkelijke plekken buiten waar je naar hartenlust kunt sporten. Stichting Zoneparc legde een aantal van deze plekken aan bij 5 middelbare scholen in de provincie Gelderland. Buurtbewoners kunnen ook gebruik maken van deze faciliteiten. Hiermee stimuleren we dus buitensport.