Spinnenweb in bos

Wereldtoerismedag

Openbaar | door provincie Gelderland samen met Gemeente Nijmegen, MVO Netwerk Toerisme, ANVR, Vereniging van Kleine Reisorganisaties, Recron en Green Destinations


Donderdag 27 september 09:00 uur - 17:30 uur

De Lindenberg
Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen


Informatie

De provincie Gelderland is partner van de Wereldtoerismedag op 27 september 2018 in Nijmegen.

Dit internationale congres over duurzaam toerisme heeft als thema ‘creating better places together’. Maar hoe doe je dat dan? In ruim twintig workshops en presentaties delen partijen van over de hele wereld kennis, voorbeelden, uitdagingen en inspiratie. 

Gelderland is qua oppervlakte en toerisme de grootste provincie in Nederland. De provincie heeft grote steden. Ook zijn er verschillende landstreken, zoals de Veluwe en het Land van Maas en Waal. Gelderland heeft veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur, sport en meer. Het groene karakter van Gelderland zorgt voor mogelijkheden op het gebied van duurzaam toerisme. De komende jaren zal een groei in het aantal bezoekers doorzetten. Doel van de provincie is om groei af te stemmen met wat de Gelderse streken aankunnen. Duurzaamheid is een randvoorwaarde bij het benutten van kansen. Dit kan op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, circulaire economie en biodiversiteit. 

Wij stimuleren ondernemers die op een duurzame wijze ondernemen. Met de nieuwe provinciale beleidskoers ‘Beleef het in Gelderland’ vult de provincie haar huidige beleid op 3 belangrijke punten aan. Op het gebied van aanbod verbeteren, bekend maken van het aanbod en verder ontwikkelen van thematische verhaallijnen.

Aanmelden

Uitgebreide informatie over het programma en de mogelijkhed om aan te melden vindt u op de website van Wereld Toerisme Dag.


Het programma-aanbod van de Wereldtoerismedag is geschikt voor iedereen die direct of indirect met duurzaam toerisme te maken heeft. Diverse onderwerpen komen aan bod. Zoals ondernemerschap, het verleiden van consumenten, circulaire economie voor accommodaties en klimaatneutraal reizen. Deze worden aangevuld met inspirerende voorbeelden uit Slovenië, Finland, Israël en Jordanië. 

De dag wordt geopend door Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen (European Green Capital 2018). De dag wordt afgesloten met de uitreiking van Green Destinations Awards. Deze wordt uitgereikt aan binnenlandse en buitenlandse bestemmingen dieuitblinken op het gebied van duurzaam toerisme. De Awards worden uitgereikt door gedeputeerde Bea Schouten en de voorzitter van Green Destinations, de heer Albert Salman.