Boom aan het water

Waaldag

openbaar | door provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, Staatsbosbeheer en Waterschap Rivierenland


28 september 2019 van 12.00 uur tot 17.00 uur

Loenensche Buitenpolder
Tegenover Waaldijk 10, Slijk Ewijk

Heesseltsche Uiterwaarden
Vanaf de dijk ter hoogte van de Kerklaan, Heesselt

Uiterwaarden Afferden en Deest
Brug bij Deest


Informatie

Tussen de dijken van de Waal zijn dit jaar 3 projecten afgerond. Het gaat om de Heesseltsche Uiterwaarden, Afferdense en Deestse Waarden en Loenensche Buitenpolder.

In deze uiterwaarden gaan waterveiligheid, waterkwaliteit, natuurontwikkeling en recreatie hand in hand. Er zijn meestromende geulen gegraven en uiterwaarden verlaagd. Rivierwater kan hier zijn weg vinden, natuurlijk gevolgd door planten en dieren onder en boven water. Én in deze nieuwe natuur kunnen mensen naar hartenlust struinen en genieten.

Wilt u graag een kijkje nemen bij deze projecten? Tijdens de Waaldag zijn er activiteiten op de verschillende locaties:

Getekende kaart met daarop informatie over wat er en waar er iets te doen is

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Iedereen is van harte welkom!


Programma voor het evenement
Tijdstip Omschrijving
12.00 - 16.00 Loenensche Buitenpolder: Ga mee op excursie en beleef de Loenensche Buitenpolder in al haar facetten: natuur, cultuur, kunst en historie. Neem uw eigen picknick mee! Bij de picknicktafels trakteren we u op koffie, thee en limonade. Bij regen kunt u picknicken in de tenten.
12.00 - 17.00 Heeseltsche Uiterwaarden: Ga mee op een excursie in de natuur of een struintocht met onder meer Staatsbosbeheer, Rijkswaterstaat, Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer (VANL-TCW) en het IVN. Ontdek bijzondere plekjes of luister naar muziek. Neem uw eigen picknick mee! Bij de picknicktafels trakteren we u op koffie, thee en limonade. Bij regen kunt u picknicken in de tenten.
12.00 - 17.00 Afferdense en Deestse Waarden: Pendel mee met een treintje naar een aantal activiteiten. Wandel door het gebied en doe onderweg mee met verschillende workshops. Zoals een natuurworkshop onder begeleiding van een IVN-gids. Of maak een excursie door het gebied en luister naar verhalen over de natuur.