Verkiezing Gelders Nieuws Foto 2018

12-2-2019 plaatje van 2 schaatsende kinderen

De Gelders Nieuws Foto is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor persfotografen en nieuwsjournalisten. Zij stuurden hun beste Gelderse nieuwsfoto’s uit 2018 in om kans te maken op de kinderjuryprijs, de publieksprijs, de vakjuryprijs en de reportageprijs. De winnaars van de verschillende prijzen worden tijdens de prijsuitreiking op donderdag 4 april 2019 in het Huis der Provincie bekend gemaakt.

De wedstrijd

De Gelders Nieuws Foto vindt dit jaar voor de 13de keer plaats. De provincie Gelderland organiseert dit in samenwerking met dagbladen de Gelderlander en de Stentor, de Koppelkerk in Bredevoort en het CODA Museum Apeldoorn. Een vakjury heeft uit 295 ingestuurde foto’s een selectie gemaakt van 30 foto’s en 3 reportages in de volgende categorieën: Algemeen Nieuws, Human Interest, Sport, Kunst, Cultuur en Entertainment, Natuur, Portret en Reportage.

Stemmen

Het publiek kan stemmen op de foto’s. Dat kan tot en met 31 maart 2019 bij de exposities en via de website van de Gelderlander. De fotograaf met de meeste stemmen ontvangt de publieksjuryprijs tijdens de uitreiking. Ook worden er 10 tegoedbonnen voor een professioneel fotoalbum verloot onder de stemmers op de winnende foto.

Exposties

De genomineerde foto’s worden tentoongesteld op 3 locaties in Gelderland en zijn daarnaast ook digitaal te bezichtigen.

  • In de Koppelkerk, Koppelstraat 35 in Bredevoort: van 15 februari t/m 14 april 2019
  • Bij De Gelderlander, Kaapstander 24 in Nijmegen: van 16 februari t/m 7 april 2019
  • In het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem: van 18 februari t/m 5 april 2019

Terug naar nieuwsoverzicht