Verkeersminister Wüst van Noordrijn-Westfalen bezoekt Gelderland

8-3-2018 ICE op station Arnhem

Verkeersminister Hendrik Wüst van Noordrijn-Westfalen heeft donderdag 8 maart 2018 een werkbezoek aan provincie Gelderland gebracht. Hij werd op Arnhem Centraal Station ontvangen door gedeputeerde Conny Bieze en Jan Mulder, directeur ProRail regio Noord-Oost Nederland.

Centrale rol Arnhem bij treinverkeer

Tijdens het werkbezoek is stil gestaan bij de centrale plaats van Arnhem in het internationale treinverkeer met Duitsland, de Rhine-Alpine corridor. Ook het sneller, vaker en betrouwbaarder laten rijden van de ICE Amsterdam– Arnhem–Frankfurt staat op het programma.

ICE Arnhem-Frankfurt

Met 1,46 miljoen reizigers per jaar is deze ICE een onmisbare schakel in het treinverkeer tussen Nederland en Duitsland. De ICE verbindt de regio met het economische hart van Duitsland en de belangrijke Europese luchthavens in Frankfurt, Düsseldorf, Köln-Bonn.

Sneller en Vaker

Provincie Gelderland en Noordrijn-Westfalen willen de ICE sneller en vaker laten rijden. Door de frequentie te verhogen van 16 naar 26 treinen per dag kan het aantal reizigers dat jaarlijks van de ICE gebruik maakt groeien naar 2,3 miljoen. Dit is vergelijkbaar met het aantal reizigers dat jaarlijks met de Thalys van en naar Parijs reist.

Grenzen verleggen

Gedeputeerde Conny Bieze: ‘Als goede buren werken Gelderland en Noordrijn-Westfalen nauw samen om het treinverkeer over de Nederlands Duitse grens te verbeteren. Door de ICE treinen sneller en vaker te laten rijden verleggen we de grenzen van het internationale treinverkeer. Goed voor de reiziger, goed voor de economie in de regio.’

Terug naar nieuwsoverzicht