Verbeter uw gezondheid met de games van Yellow Riders

Ontwikkeling van een gezonde game

Gamen om meer te bewegen, je gezondheid te verbeteren, of je eetpatroon te veranderen? Het kan. Sterker nog: het werkt! Yellow Riders uit Arnhem weet er alles van. Deze jonge internetondernemers helpen bij het ontwikkelen van actieve games op het gebied van gezondheid, voeding en beweging.

Samenbrengen ontwikkelaars en doelgroep

Yellow Riders ontwikkelt de games niet zelf. Tijdens zogeheten challenges brengt ze ontwikkelaars in contact met de doelgroep, de mensen voor wie de game bedoeld is. Dit kunnen bijvoorbeeld jongeren met overgewicht zijn. De doelgroep en ontwikkelaars delen kennis en ervaring met elkaar en de organisatie die de game wil laten maken. Hierna gaan de ontwikkelaars aan de slag om een game te ontwikkelen die leuk is om te spelen én gezondheid en leefstijl verbetert.

Minder zin in eten door de game Foodshoot

Het bedrijf Just Game It heeft na een challenge een speciale app ontwikkeld voor jongeren met overgewicht: Foodshoot. Op het eerste gezicht is het een simpel spel. Met een broccoli schiet de speler fastfood kapot zodat het niet in de maag komt. Appeltjes en ander gezond eten mogen er wel door. Jonge obesitas-patiënten starten het spel zodra ze zin krijgen in eten. Bij het kapot schieten van de laatste pizzapunt is deze trek vaak alweer verdwenen.

Uitgeschreven tekst

Beter zicht op patronen en tijdstippen voor artsen

Foodshoot is niet alleen goed voor de gebruikers, het geeft hun artsen ook een goed beeld van het speelgedrag van hun patiënten. Door te kijken naar patronen en tijdstippen van spelenkunnen artsen gerichter een behandelplan opstellen. Games4health, wie had dat gedacht?!

Gezonde samenleving belangrijk

Wij vinden een gezonde samenleving belangrijk en helpen daarom dit soort vernieuwende initiatieven.