Van theorie naar praktijk: versnelling van de energietransitie in de wijk

besloten | door provincie Gelderland


20 januari 2022 van 14.00 uur tot 18.00 uur

Online


Informatie

Tot 2030 moeten zeker 500.000 huizen in Gelderland worden verduurzaamd. Provincie Gelderland, bedrijven, inwoners, maatschappelijke organisaties en natuurlijk gemeenten werken samen hard aan de transitie naar een duurzame gebouwde omgeving.

Krachten bundelen en de transitie versnellen

Gemeenten staan voor een flinke opgave in de energietransitie. Afgelopen jaar is hard gewerkt om de invulling van de Transitievisie Warmte gereed te hebben. De volgende stap is het ontwikkelen van de Wijk Uitvoeringsplannen, om uitvoering in de wijken, buurten en dorpen te versnellen. Als provincie ondersteunen en faciliteren wij gemeenten in deze opgave. Dit doen wij met diverse initiatieven, middelen, diensten en programma’s. Hoe kunnen we samen met gemeentes, wijken en andere belangrijke stakeholders de krachten bundelen en de realisatie versnellen?

Op donderdag 20 januari nemen wij jullie mee in wat we voor u kunnen betekenen, halen we op wat de behoeftes, wensen en ook zorgen zijn en willen we u met extra inspiratie, kennis én concreet handelingsperspectief weer naar huis laten gaan!

Voor wie is de bijeenkomst?

Gemeenteambtenaren, beleidsmedewerkers en programmamanagers die zich bezighouden met de energietransitie, Transitievisie Warmte of gerelateerde opgaven in hun gemeente.

Workshops in deelsessies 

Aan de invulling van de deelsessies wordt momenteel nog gewerkt. Zodra er meer informatie bekend is informeren we u hierover. Aanmelden voor de deelsessies hoeft pas op 20 januari zelf.

Neem bij vragen contact met ons op via provincieloket@gelderland.nl


Programma
Tijdstip Omschrijving
14.00 uur Wat biedt provincie Gelderland: aanbod van diverse programma’s (Wijk van de Toekomst, Expertteam Warmte, Energieloketten, Ontzorgingsprogramma maatschappelijk vastgoed)
15.00 uur Ronde 1: Workshops in deelsessies (45 minuten)
16.00 uur Ronde 2 Workshops in deelsessies (45 minuten)
17.00 uur Gedeputeerde Jan van der Meer blikt terug en gaat in gesprek
17.30 - 18.00 uur Afsluiting