Vacatures burgemeesters

Het benoemen van een burgemeester in een gemeente binnen de provincie Gelderland is een van de taken van de commissaris van de Koning. Op deze pagina vindt u actuele vacatures.

Burgermeestersvacature Voorst

In de gemeente Voorst is een burgemeestersvacature ontstaan. Deze vacature is met ingang van dinsdag 6 juli 2021 tot en met vrijdag 27 augustus 2021 opengesteld in de Staatscourant.

De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting medio december 2021 in de gemeenteraad van Voorst vastgesteld.

De profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie vindt u op deze pagina. Op de site van de gemeente Voorst is eveneens informatie te downloaden. 

Solliciteren

Uw sollicitatiebrief, CV en pasfoto kunt u richten aan Zijne Majesteit de Koning door tussenkomst van de heer drs. J.C.G.M. Berends MPA, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Op de enveloppe kunnen de woorden “Kabinet” en “vertrouwelijk” worden gemeld. Het is ook mogelijk om uw sollicitatiebrief, CV en pasfoto per e-mail aan te bieden via kabinet@gelderland.nl

Een assessment op 1 of enkele selectiecriteria kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Doel daarvan is de vertrouwenscommissie over aanvullende informatie te laten beschikken bij het afronden van het advies. Naar verwachting wordt het assessment beperkt tot 2 kandidaten.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het kabinet van de commissaris van de Koning. Bereikbaar via telefoonnummer (026) 359 92 49 of via een e-mail naar kabinet@gelderland.nl

Documenten


Burgemeestersvacature Heumen 

De sollicitatietermijn is inmiddels verstreken.

In de gemeente Heumen is een burgemeestersvacature ontstaan. Deze vacature was van woensdag 26 mei 2021 in de Staatscourant opengesteld tot en met woensdag 16 juni 2021.

De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting medio oktober 2021 in de gemeenteraad van Heumen vastgesteld.

De profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie vindt u op deze pagina onder Documenten. Op de website van de gemeente Heumen kunt u meer informatie vinden over de procedure.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het kabinet van de commissaris van de Koning, bereikbaar via telefoonnummer 026 359 92 49 of via een e-mail naar kabinet@gelderland.nl.

Documenten