Vacatures burgemeesters

Het benoemen van een burgemeester in een gemeente binnen de provincie Gelderland is een van de taken van de commissaris van de Koning. Op deze pagina vindt u actuele vacatures.

Burgemeestersvacature Epe

In de gemeente Epe is een burgemeestersvacature ontstaan. Deze vacature is in de Staatscourant opengesteld van maandag 17 juni tot en met woensdag 11 juli 2019. De aanbeveling voor een nieuwe burgemeester wordt naar verwachting half oktober 2019 in de gemeenteraad van Epe vastgesteld.

Profielschets

De profielschets van de te benoemen burgemeester, het verslag van de profielschetsvergadering en andere relevante informatie leest u hieronder:

U kunt de uitzending van de profielschetsvergadering Epe van 11 juni 2019 bekijken op de website van de gemeente Epe. 

Daarnaast kunt u de circulaire benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester van oktober 2017 en de handreiking burgemeesters van mei 2016 vinden op de website Politieke ambstdragers.

Solliciatieprocedure

Uw sollicitatiebrief, cv en pasfoto kunt u richten aan Zijne Majesteit de Koning door tussenkomst van de heer drs. J.C.G.M. Berends MPA, commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Op de envelop kunt u de woorden 'Kabinet' en 'vertrouwelijk' melden.

Het is ook mogelijk om uw sollicitatiebrief, cv en pasfoto per e-mail aan te bieden via kabinet@gelderland.nl.

Een assessment op één of enkele selectiecriteria kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Naar verwachting wordt het assessment beperkt tot 2 kandidaten.

Vragen

Voor vragen kunt u contact opnemen met het secretariaat van het kabinet van de commissaris van de Koning, bereikbaar via telefoonnummer 026 359 90 30 of via een e-mail naar kabinet@gelderland.nl.

Burgemeestersvacature West Betuwe 

De vacaturetermijn voor het burgemeestersambt in de gemeente West Betuwe is verlopen. De gemeenteraad van West Betuwe stelt de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester naar verwachting half oktober 2019 vast.

U kunt de documenten bekijken via het archiefweb.

Burgemeestersvacature Apeldoorn

De vacaturetermijn voor het burgemeestersambt in de gemeente Apeldoorn is verlopen. De gemeenteraad van Apeldoorn stelt de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester naar verwachting half oktober 2019 vast.

U kunt de documenten bekijken via het archiefweb.

Burgemeestersvacature Zaltbommel

De vacaturetermijn voor het burgemeestersambt in de gemeente Zaltbommel is verlopen. Geïnteresseerden konden tot en met 23 april 2019 reageren. De gemeenteraad van Zaltbommel stelt de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester naar verwachting begin juli 2019 vast.

U kunt de documenten bekijken via het archiefweb.

Burgemeestersvacature Oldebroek

De vacaturetermijn voor het burgemeestersambt in de gemeente Oldebroek is verlopen. Geïnteresseerden konden tot en met 27 maart 2019 reageren. De gemeenteraad van Oldebroek stelt de aanbeveling voor een nieuwe burgemeester naar verwachting begin juli 2019 vast.

U kunt de documenten bekijken via het archiefweb.