Twentsche Kabelfabriek maakt werk van groene energie

19-5-2017 Michiel Scheffer op bezoek bij TKF

Michiel Scheffer bracht op 17 mei 2017 een werkbezoek aan de nieuwe fabriek van de Twentsche Kabelfabriek (TKF) in Lochem. In de fabriek werken meer dan 30 man aan elektriciteitskabels die windparken op zee verbinden met het vaste land.

Windmolens op zee

In 2014 besloot TKF de uitbreiding van de fabriek te vestigen op de Kwinkweerd in Lochem. De zeekabels zijn 35 kilometer lang en net zo zwaar als een auto. In Lochem worden deze grote kabelspoelen over het water vervoerd. Schoon vervoer voor schone energie!

Kademuur aangepast

De fabriek is 200 bij 100 meter groot en heeft 5 productielijnen. De langste daarvan is 60 meter. Voor de fabriek was een aanpassing nodig van de kademuur in de haven. Gemeente, provincie en rijkswaterstaat hebben dit samen mogelijk gemaakt. De vestiging van TKF levert direct en indirect meer dan 100 nieuwe banen op in de regio.

Verborgen kampioen

Michiel Scheffer is onder de indruk van de nieuwe fabriek: 'TKF is een 'verborgen kampioen' die wereldwijd werkt aan slimme en schone verbindingen. We moeten zuinig zijn met watergebonden bedrijven in Gelderland. TKF laat zien dat vervoer over water duurzaam is en nieuwe banen oplevert. Goed voor het milieu, goed voor de economie!'

Terug naar nieuwsoverzicht