Training klimaatcoaches van start

17-9-2021

Na de training helpen klimaatcoaches anderen om klimaatvriendelijke keuzes te maken. De Stichting Klimaatgesprekken organiseert in opdracht van provincie Gelderland trainingen voor klimaatcoaches. De klimaatcoaches kunnen na hun training Klimaatgesprekken organiseren. Gedeputeerde Jan van der Meer woonde een training bij en sprak met de enthousiaste deelnemers.  

Klimaatvriendelijke samenleving

De deelnemers leren in een driedaagse training de methode van klimaatgesprekken. Ze leren van elkaar, krijgen informatie over de methode én klimaatpsychologie. De Stichting Klimaatgesprekken gelooft dat mensen alleen kiezen voor een klimaatvriendelijke samenleving als zij deze samenleving als beter zien. Vanuit inspiratie, verbinding en omdat het goed voelt.  

Jan van der Meer, gedeputeerde Klimaat woonde een training bij: “De kracht van de Stichting Klimaatgesprekken is dat de gesprekken plaatsvinden in kleine groepen. In zo’n groep praat je gemakkelijker. Door de Klimaatgesprekken komt er meer kennis over klimaatverandering bij de mensen thuis. Tegelijkertijd ontstaat er ook meer inzicht in wat je zelf kunt doen. Dat dit er ook echt toe doet. Ik hoop dat de klimaatcoaches heel veel Klimaatgesprekken gaan voeren.” 

Klimaatgesprekken

De coaches organiseren na hun training KlimaatgesprekkenDat zijn 6 werkbijeenkomstenDeelnemers krijgen inzicht in wat klimaatverandering met ze doet en wat iedereen in de eigen situatie kan doen aan klimaatverandering. Dit is per thema zoals wonen, reizen en eten.  

Over de Stichting Klimaatgesprekken 

De Stichting Klimaatgesprekken is gebaseerd op de Carbon Conversations. De missie is om klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend te maken. De Stichting wil mensen hoop, humor en handelingsperspectief geven.  

Terug naar nieuwsoverzicht