Toerisme en recreatie

Steeds meer mensen bezoeken Gelderland. Zeker nu veel Nederlanders vanwege de COVID-maatregelen in eigen land recreëren. Onze samenleving en natuur moeten de drukte wel aan kunnen. Daarom werken we met andere partijen aan een verantwoord toerisme.

Unieke natuur, divers landschap

Nederlanders die in eigen land op vakantie gaan, doen dat het vaakst in Gelderland. Ook steeds meer buitenlandse toeristen weten onze provincie te vinden. Geen wonder: in Gelderland beleeft u unieke natuur in een gevarieerd landschap. Van het wild op de heuvels van de Veluwe tot de bloesem in de Betuwe, van het kleinschalige landschap van de Achterhoek tot de weidsheid van het rivierenlandschap.

Oude steden, cultuur van nu

Onderweg komt u ambachtelijke streekproducten tegen; u proeft onze wijn, plukt fruit en eet wild. En er is meer: historische Hanzesteden, kastelen en landgoederen, bekende theaters en moderne (kunst)musea… En de erfenissen uit de Romeinse tijd en de Liberation Route bieden een uniek inkijkje in de geschiedenis. Op de website Geldersestreken.nl vindt u aantrekkelijke cultuur-, uitgaans- en verblijfstips.  

Samen verder verbeteren

Onze inwoners genieten hier dagelijks van. En ze vinden steeds vaker werk in de toerisme- en recreatiesector. Daarom verbeteren we het toeristische aanbod en de voorzieningen. Dat doen we wel op een duurzame manier. Zo zorgen we ervoor dat onder meer de natuur niet onder de drukte lijdt.

We doen dit samen met onder meer bedrijven in de sector, regionale marketingorganisaties en gemeenten. In gesprek met hen hebben we bepaald wat we willen bereiken en wat we daarom  doen. Samengevat werken we aan:

  1. Het promoten van wat Gelderland te bieden heeft. Denk aan het mede mogelijk maken van de regionale marketingbureaus en de campagne Gelderse Streken.
  2. Het verbeteren en vernieuwen van wat Gelderland te bieden heeft. Denk aan de overnachtingsmogelijkheden, routenetwerken, het aanbod in cultuur, erfgoed en sport.
  3. De samenhang in het aanbod. Denk aan een vakantie die helemaal in het teken staat van de Tweede Wereldoorlog of kastelen en landgoederen.

Zo zorgen we ervoor dat de inwoners en bezoekers van Gelderland duurzaam kunnen genieten van de mooie Gelderse streken. Wilt u hieraan bijdragen of heeft u ideeën? Neem dan vooral contact met ons op.

Meer informatie