Thematiseren eilanden Veluwemeer beste idee Veluwe-Congres

25-4-2018 mensen op het Veluwe-Congres

Tijdens het Veluwe-Congres op 19 april 2018 kregen Veluwse jongeren podium om hun ideeën voor het verbeteren van het toeristisch product op de Veluwe te presenteren. Dat deden ze in het kader van het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe programma waar maar liefst 550 Veluwse jongeren de afgelopen maanden aan hebben deelgenomen. Met onder meer het betrekken van de eilandjes voor de surfoever Hoge Bijssel in Nunspeet heeft adviesbureau ‘BioCanjo’ het beste idee geleverd voor de versterking van het recreatief aanbod bij het Veluwemeer

Klimbos en doolhof

Na een spannende pitchronde werd het winnende idee gekozen door een vijfkoppige jury onder leiding van gedeputeerde Bea Schouten.Het winnende adviesbureau, van Jacobus Fruytier Scholengemeenschap te Uddel, wil graag op één eiland een klimbos ontwikkelen, op het andere eiland een doolhof van groene buxusstruiken en het derde eiland willen de 4 jonge adviseurs graag ongemoeid laten, om zo het natuurlijke karakter te behouden.

Cabinelift tussen eilanden

Tussen het eerste en tweede eiland moet een cabinelift worden aangebracht, vinden de adviseurs. Tussen de surfoever en de eilandjes moeten bootjes heen en weer gaan varen, maar ook tussen de beide eilanden. Verder pleiten ze voor de verhuur van motorbootjes, surfplanken, sups en uitbreiding van de steiger op de oever.

Veluwse jongeren

De pitches van de Veluwse jongeren aan ondernemers, bestuurders, ambtenaren en de provincie Gelderland op het Veluwe-Congres vormden de afsluiting van het IVN Jongeren Adviesbureau Veluwe programma. 550 Jongeren van 10 Veluwse scholen, van vmbo tot en met mbo, adviseerden Veluwse bestuurders over een lokaal Veluws vraagstuk. Dat deden ze in het kader van de Gebiedsopgave Veluwe. Als nieuwe generatie gebruikers en beslissers is het belangrijk dat de jongeren nu al mee kunnen denken en beslissen over de toekomst van de Veluwe.

Terug naar nieuwsoverzicht