Techniek Academie met 75 afgestudeerden een groot succes

Techniek Academie - 2 jongens aan het werk

Lange tijd zagen techniekbedrijven de kloof tussen onderwijs en praktijk flink groeien. In de vorm van de Techniek Academie doen ze daar iets aan.

Verbinden lesprogramma en praktijkervaring

De leerlingen van de Techniek Academie werken allemaal bij een bedrijf. Hun lesprogramma speelt in op wat er gebeurt op de werkvloer. Naast de standaardlessen volgen ze onderwijs dat nauw aansluit bij hun ervaringen in de praktijk. De bedrijven investeren zo in de opleiding van leerlingen en krijgen daar werknemers met de juiste kennis voor terug. Bovendien blijven veel studenten na hun afstuderen bij hun bedrijf werken. Dus een mooie win-win-situatie.

Een groot succes

De Techniek Academie biedt volwaardige mbo-opleidingen aan, zowel op niveau 2 als 3. Tijdens hun opleiding gaan de leerlingen 2 dagen per week naar school en werken ze de overige tijd bij een bedrijf. De opleiding startte in 2012 met 25 leerlingen, 4 jaar later zijn dat er al 100. En maar liefst 80 bedrijven zijn al aangesloten bij de Academie. Daarmee is de Techniek Academie een succes te noemen.

Uitgeschreven tekst