Vrachtfiets en elektrische bestelauto

Wilt u als Gelderse ondernemer een vrachtfiets of elektrische bestelauto aanschaffen of leasen voor goederenvervoer? Dan kunt u subsidie aanvragen.

Voor wie

Gelderse ondernemers kunnen subsidie aanvragen.

Waarvoor

U kunt subsidie aanvragen voor de aanschaf of lease van maximaal 7 elektrische bestelauto’s of vrachtfietsen.

Voorwaarden

U kunt deze subsidie aanvragen als:

  • u ondernemer bent met een vestiging in Gelderland;
  • u de voertuigen gebruikt voor goederenvervoer en niet voor personenvervoer;
  • de koop- of leaseovereenkomsten van de voertuigen zijn gedateerd vanaf 1 januari 2019;
  • u de eerste eigenaar bent in geval van koop of de eerste gebruiker in geval van lease;
  • de vrachtfiets een bakfiets is;
  • de elektrische bestelauto is opgenomen op de Positieve lijst bij de Milieulijst 2019, opgenomen op Elektrisch rijden – MIA/Vamil van de RVO.

Leasemaatschappijen kunnen geen subsidie aanvragen.

De volledige tekst van de subsidie en de voorwaarden vindt u in de Regels Ruimte voor Gelderland 2016 (paragraaf 5.6 Vrachtfiets en elektrische bestelauto).

Maximale bijdrage

De subsidie bedraagt:

  • € 4.000 voor de aanschaf of lease van een elektrische bestelauto.
  • € 1.500 voor de aanschaf of lease van een vrachtfiets met een aanschafwaarde van € 3.000 (exclusief BTW als u de BTW kan verrekenen) of meer.
  • € 500 voor de aanschaf of lease van een vrachtfiets met een aanschafwaarde tot € 3.000 (exclusief BTW als u de BTW kan verrekenen).

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het subsidieportaal. Om in te loggen heeft u DigiD of eHerkenning nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigingen om uw aanvraag in te dienen? Dan is er ketenmachtiging nodig. Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier 'Vrachtfiets en elektrische bestelauto'. U kunt uw aanvraag als concept opslaan en in het subsidieportaal onder 'mijn subsidies' op een later moment weer openen.

U kunt deze subsidie aanvragen tot en met 31 december 2022.

In de checklist verplichte bijlagen subsidiesaanvraag (PDF 142 kB) leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is voor vrachtfietsen een totaalbedrag van € 140.000 beschikbaar en voor elektrische bestelauto’s € 300.000. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt. Meer informatie vindt u op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond.

Extra informatie en tips

Lees ook:

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.