Verplaatsing landbouwbedrijfsgebouwen voor Gelders Natuurnetwerk

Wilt u uw landbouwbedrijfsgebouw verplaatsen om ruimte te maken voor natuur in een Natura 2000-gebied of het Gelders Natuurnetwerk? Dan kunt u subsidie aanvragen.

Voor wie

Eigenaren van landbouwbedrijfsgebouwen en mensen die de gebouwen mogen gebruiken kunnen subsidie aanvragen.

Waarvoor

U kunt subsidie aanvragen voor het demonteren, verplaatsen en weer opbouwen van een landbouwbedrijfsgebouw. Ook kunt u subsidie aanvragen om een landbouwbedrijfsgebouw aan te passen, of een nieuwe te bouwen op een andere locatie als vervanging van een bestaand gebouw.

Voorwaarden

U kunt deze subsidie aanvragen als:

  • de subsidie niet in strijd is met hoofdstuk I en artikel 16 van de Landbouw groepsvrijstellingsverordening (PDF 1,8 MB);
  • er minimaal 5 hectare natuurambitieterrein binnen een Natura 2000-gebied vrijkomt, die ingericht kan worden volgens de Natura 2000-doelstellingen van dat gebied; of
  • er minimaal 15 hectare natuurambitieterrein binnen het Gelders Natuurnetwerk vrijkomt, die ingericht kan worden volgens de doelstellingen van het natuurbeheerplan.

De volledige tekst van de subsidie en de voorwaarden vindt u in de Regels Ruimte voor Gelderland 2016 (hoofdstuk 4.5 Verplaatsing landbouwbedrijfsgebouwen ten behoeve van het Gelders Natuurnetwerk).

Maximale bijdrage

De subsidie bedraagt maximaal 100% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 400.000.

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het subsidieportaal. Om in te loggen heeft u DigiD of eHerkenning nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigingen om uw aanvraag in te dienen? Dan is er ketenmachtiging nodig. Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier 'Verplaatsing landbouwbedrijfsgebouwen t.b.v. het Gelders NatuurNetwerk'. U kunt uw aanvraag als concept opslaan en in het subsidieportaal onder 'mijn subsidies' op een later moment weer openen.

U kunt deze subsidie aanvragen tot en met 31 december 2021.

In deze checklist verplichte bijlagen (PDF 186,6 kB) subsidieaanvraag leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 2.000.000 beschikbaar. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt. Meer informatie vindt u op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond.

Extra informatie en tips

Lees ook:

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.