Overstappunten mobiliteit

Wilt u voorzieningen op een ov-overstappunt bouwen, verbeteren of uitbreiden? Dan kunt u subsidie aanvragen. 

Voor wie

Eigenaren van de grond waarop het overstappunt ligt, kunnen subsidie aanvragen.

Waarvoor

U kunt subsidie aanvragen voor het bouwen, verbeteren of uitbreiden van voorzieningen op een overstappunt. Een overstappunt is een locatie waar een reiziger kan overstappen op een andere vorm van vervoer. Voorbeelden van overstappunten zijn een treinstation, busstation, bushalte of carpoolplaats.
Een voorziening is openbaar en maakt het overstappunt toegankelijker, sociaal veiliger of comfortabeler. Voorbeelden van voorzieningen zijn bijvoorbeeld fietsklemmen, fietskluizen, parkeerruimte, verlichting, bebording, wachtvoorzieningen, verharding, prullenbakken en abri’s (wachthuisje).

Voorwaarden

U kunt deze subsidie aanvragen als:

  • u (mede-)eigenaar van de grond bent waarop het overstappunt ligt
  • de voorziening het overstappunt verbetert, de huidige bezettingsgraad maximaal benut wordt en er rekening wordt gehouden met de groei van het aantal reizigers
  • de voorziening, sociale veiligheid, toegankelijkheid of comfort van het overstappunt voor de reiziger verbetert
  • er onderzoek is gedaan naar de knelpunten op het overstappunt.

De volledige tekst van de subsidie en de voorwaarden vindt u in de Regels Ruimte voor Gelderland 2016 (paragraaf 5.5 Overstappunten mobiliteit).

Maximale bijdrage

De subsidie bedraagt maximaal 75% van de kosten met een minimum van € 50.000 en een maximum van € 500.000.

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het subsidieportaal. Om in te loggen heeft u eHerkenning nodig. Staat u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en wilt u iemand machtigingen om uw aanvraag in te dienen? Dan is er ketenmachtiging nodig. Na het inloggen komt u terecht bij het aanvraagformulier 'Overstappunten mobiliteit'. U kunt uw aanvraag als concept opslaan en in het subsidieportaal onder 'mijn subsidies' op een later moment weer openen.

U kunt deze subsidie aanvragen tot en met 31 december 2022.

In deze checklist verplichte bijlagen subsidieaanvraag (PDF 135 Kb) leest u welke informatie u bij uw aanvraag moet uploaden. We raden u aan om het aanvraagformulier vooraf te raadplegen en de benodigde bijlagen digitaal beschikbaar te hebben.

Behandeling aanvraag

Voor deze subsidie is een totaalbedrag van € 2.000.000 beschikbaar. U kunt subsidie aanvragen totdat dit bedrag is bereikt. Meer informatie vindt u op de webpagina over subsidies met een subsidieplafond.

Extra informatie en tips

Lees ook:

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.