Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid

5 regioprogramma’s en 3 grote Gelderse evenementen hebben het afgelopen jaar niet de Tweede Wereldoorlog kunnen herdenken en de vrijheid kunnen vieren zoals dat vooraf was bedacht in het kader van 75 jaar vrijheid. Vanwege COVID-19 hebben niet alle geplande activiteiten plaats kunnen vinden. Er is daarom aanvullende subsidie mogelijk en de uitvoeringsperiode van deze subsidieregeling is verruimd tot en met 31 mei 2021.

Subsidiemogelijkheden

Er was eerder subsidie mogelijk voor:

  • De uitvoering van een regioprogramma vastgesteld door een regio.
  • De organisatie en uitvoering van 1 van de 3 Grote Gelderse evenementen, te weten:
    • Bridge to Liberation Experience.
    • Jong 75 jaar vrijheid.
    • Bevrijdingsfestival in Wageningen.

Educatieve activiteiten voor de overdracht van kennis en verhalen over de Tweede Wereldoorlog en 75 jaar vrijheid. U kunt aanvullende subsidie aanvragen wanneer de uitvoering van onderdelen van het programma zijn uitgesteld als gevolg van adviezen en maatregelen van de Rijksoverheid in verband met COVID-19.

Voorwaarden

Om voor aanvullende subsidie in aanmerking te komen, moet u voldoen aan een aantal voorwaarden. Hiervoor verwijzen wij naar de Regels Ruimte voor Gelderland 2016, paragraaf 6.9 Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid. In artikel 6.9.13 is aangegeven welke regio’s en welke overige activiteiten in aanmerking komen voor aanvullende subsidie.

Subsidie aanvragen

U vraagt uw subsidie aan via het subsidieportaal. Na het inloggen selecteert u onder ‘Mijn verleende subsidies’ uw subsidie van de eerste ronde en kiest u de actie ‘melden’. U komt dan in een formulier waarin u de aanvullingen voor uw programma kunt doorgeven. Om in te loggen heeft u eHerkenning nodig.  

Relevante informatie en tips

Lees ook:

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.