Middelgrote en grote musea en historische organisaties

Deze regeling is gesloten. Op dit moment is er geen subsidie beschikbaar. Er komt in 2021 geen vervolg op deze regeling. Voor 2022 is hierover nog geen besluit genomen.


Voor wie

Wilt u vernieuwende activiteiten organiseren voor middelgrote en grote musea in Gelderland? Dan kunt u subsidie aanvragen.

Waarvoor

U kunt als middelgrote en grote musea of historische organisatie subsidie aanvragen voor activiteiten die vernieuwend zijn voor een museum op 1 of meer van de volgende aspecten: 

  • het versterken van de inhoudelijke kwaliteit door vaste presentaties, tijdelijke tentoonstellingen of educatieve activiteiten,
  • het vergroten van het publieksbereik door maatregelen op het gebied van toegankelijkheid, bedrijfsvoering, automatisering, vrijwilligers- of sponsorbeleid,
  • het versterken van het netwerk door samenwerkingsprojecten aan te gaan met andere erfgoedinstellingen in de gemeente of in de regio of door samen te werken met andere instellingen die werkzaam zijn binnen de vrijetijd- of welzijnssector.

U kunt als (middel)grote musea ook subsidie aanvragen voor het organiseren van grote spraakmakende tentoonstellingen in Gelderland.

Daarnaast kunt u, als middelgrote of grote musea en als historische organisatie, subsidie aanvragen voor activiteiten die zijn gericht op de Gelderse identiteit en de Gelderse geschiedenis beleefbaar maken.

Voorwaarden

U kunt deze subsidie aanvragen als:

  • uw museum of historische organisatie staat geregistreerd in het Museumregister en/of lid is van de coöperatie Erfgoed Nederland.

Subsidie aanvragen

Let op: U kunt op dit moment geen subsidie meer aanvragen.

Relevante informatie en tips

Lees ook:

Contact

Stel uw vraag via het vragenformulier of neem telefonisch contact op via 026 359 99 99.