Subsidie voor innovatieve fietscomputer

28-1-2019 Jan Markink bekijkt fietscomputer

Absolute Cycling wil in 2019 uitbreiden en de meest geavanceerde en nauwkeurige fietscomputer op de markt brengen. Het bedrijf heeft daarvoor als eerste een subsidie gekregen vanuit de subsidieregeling Sport en Innovatie, samen met het project Papendal Fit Food Meter.

Samenwerken

In dit project werken meerdere bedrijven op verschillende manieren samen aan het ontwikkelen van een zeer nauwkeurige fietscomputer. Het gaat om een vernieuwende ontwikkeling op het gebied van sport, voeding en gezondheid. Gedeputeerde Jan Markink: ‘Het  project laat zien dat het hier gaat om creativiteit, het leggen van verbindingen en ondernemerschap en draagt zo bij aan de Gelderse werkgelegenheid.’

Fietscomputer waar iedereen op wacht

Tegenwoordig wil zowel de professionele als recreatieve wielrenner zo nauwkeurig mogelijk zijn/haar prestaties meten, volgen en vergelijken met anderen. Er zijn veel fietscomputers op de markt. Maar een computer die nauwkeurig, handzaam en mooi vormgegeven is en bovendien voedingsadvies geeft, ontbreekt nog. Absolute Cycling, SMA Midden Nederland en Inspiro gaan hier verandering in brengen. Deze samenwerkende bedrijven hebben op basis van technologie uit de lucht- en ruimtevaart een uniek algoritme ontwikkeld. Dit algoritme haalt een bijzonder hoge nauwkeurigheid in het meten van positie en snelheid zonder afhankelijk te zijn van extra sensoren op de fiets. Deze technologie komt samen in de nieuwe fietscomputer. 

Lef, creativiteit en liefde voor de sport

Volgens Jan Markink is Gelderland een van de mooiste fietsprovincies van Nederland en dit geldt zeker voor het wielrennen. ’Het kan geen toeval zijn dat juist hier deze innovatie fietscomputer tot stand komt. Ik ben trots dat er vanuit de sport en innovatiehoek zo’n prachtig product op het gebied van sport, voeding en gezondheid ontwikkeld wordt. Een product dat niet alleen bijdraagt aan prestatieverbetering, maar ook aan de verbetering van vitaliteit en gezondheid. De kwaliteit van dit product wordt gerealiseerd door samenwerking, het zoeken naar verbindingen en ook door lef en creativiteit, kennis van de markt en bovenal de liefde voor de sport. Ik ben trots dat wij als provincie aan deze ontwikkeling kunnen bijdragen en hoop van harte dat dit project ook andere innovators stimuleert. Wij ondersteunen met onze subsidiemogelijkheden graag dit soort initiatieven en het innovatienetwerk,’ aldus Markink.

Terug naar nieuwsoverzicht