Subsidie Gelderse culturele producties en festivals

6-12-2018 Mensen verkleed als ridder

In de eerste week van december 2018 hebben we subsidie gegeven aan 33 grote en 26 kleine culturele producties en festivals. Daarmee stimuleert de provincie het culturele aanbod in Gelderland.

Podiumkunsten, beeldende kunst en festivals

We geven in totaal ruim €1,8 miljoen subsidie. Het gaat om initiatieven op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst & vormgeving en festivals. Deze zijn in 2019 in Gelderland te zien. Het geven van de subsidies past in het cultuurprogramma ‘Beleef het mee!’.

Afwisselend cultureel aanbod

De verschillende aanvragen leveren een afwisselend cultureel aanbod op voor een breed Gelders publiek. In 2018 gaven we subsidie aan grote projecten (met een aanvraag tussen €25.000 en €75.000), maar ook aan kleinere initiatieven (met een maximum bedrag van €15.000). Deze subsidies zijn bedoeld voor initiatieven die kans hebben om door te groeien van regionaal naar provinciaal belang.

Voorwaarden grote producties

Een externe commissie beoordeelde de aanvragen voor de grote producties en festivals en gaf punten op basis van inhoudelijke voorwaarden:

  • kwaliteit
  • toegankelijkheid
  • ondernemerschap
  • provinciaal belang.

De aanvragen met voldoende punten zijn allemaal geaccepteerd. Het gaat om 7 aanvragen op het gebied van podiumkunsten, 18 (erfgoed)festivals en 8 projecten op het gebied van beeldende kunst, mode en vormgeving. Bij de kleine initiatieven is de verdeling: 6 subsidies voor podiumkunsten, 10 voor beeldende kunst, mode en vormgeving en ook 10 voor festivals.
Bekijk de lijst van subsidies voor grote producties (PDF 145 kB) en de lijst van subsidies voor kleine producties (PDF 125 kB).

Terug naar nieuwsoverzicht